Vandaag onze 2e wedstrijd in de hoofdklasse van fase 2
RBC   J08 TEGEN Oranje Wit J08-1

Vandaag staat de 2e competitiewedstrijd van de nieuwe competitie indeling hoofdklasse fase 2 voor onze jongens op het programma.

De trainer had afgesproken dat iedereen om 08.00 aanwezig moest zijn in het Atik Stadion, we mochten gelijk door naar de kleedkamers.
De volgende jongens waren er vandaag om een mooi resultaat weg te zetten tegen Oranje Wit J08-1

1ste helft begon om 08.30

In de eerste 30 seconde was het Oranje Wit die de eerste kans van de wedstrijd kreeg, maar het was onze keeper Quinn die met een mooie redding de bal pakte.
1ste minuut  Dani D ging alleen op de keeper af, deze hield de bal helaas tegen.
2e minuut kwam Oranje wit er weer snel uit en kwam voor het doel van RBC, Quinn maakte de redding.
4e minuut was het sterke Oranje wit weer, die een kans kreeg maar wederom was het Quinn die een redding maakte.
5e minuut kreeg Oranje wit weer een mogelijkheid om te scoren, maar onze keeper Quinn duikt in de hoek en pakt de bal.
7e minuut kwam RBC met goed combinatie spel voor het doel van Oranje wit, helaas schoot Dani D net naast het doel.
8e minuut een poging  van Liam die door het midden uitverdedigd, een speler van oranje wit pakte de bal en scoorde zo de 0-1.
9e minuut gelijk na de aftrap kwam de bal bij Dani  B terecht die de keeper voor zijn doel zag staan, schoot richting het doel en scoorde de 1-1 voor RBC.
9e minuut Dani D met een schot op het doel maar de keeper pakte de bal.
11e minuut ging Dani D alleen op de keeper af, de keeper bleef goed kijken en pakte de bal af.
12e minuut Dani B maakt met een afstandschot de 2-1 voor RBC.
13e minuut kwam Dani D met een schot op het doel, jammer, de bal ging via de paal net naast.
14e minuut kwam Liyaam aan de bal en schoot op het doel maar de keeper kon redding brengen.
15e minuut was het Oranje Wit die er snel uit kwamen en op het doel schoten. Zo werd het gelijkspel. 2-2.
16e minuut kwam RBC weer op een voorsprong door een mooie actie van Dani D die de bal in de bovenhoek schoot 3-2.
16e minuut gelijk naar de aftrap kwam Oranje Wit voor het doel en scoorde weer de gelijkmaker. 3-3
17e minuut kwam het sterke spelende Oranje Wit weer op voorsprong 3-4.
19e minuut kreeg RBC een penalty, die werd genomen door Dani B en heel hard in het doel geschoten 4-4.
20ste minuut kwam RBC nog net voor rust op een voorsprong door Dani D die met een afstandschot de keeper passeerde, hij bracht de stand naar 5-4.

Kort na deze actie floot de scheidrechter af voor de rust en konden de jongens even wat gaan drinken en een kort overleg hebben met de trainer.
Wat een zenuwslopende 1ste helft was dit!

2e helft begon om 08.55

21ste minuut was het Quinn met een goede redding.
22ste minuut kreeg RBC twee kansen maar werden allebei tegen gehouden door de keeper van Oranje Wit.
23ste minuut Oranje Wit kreeg een kans, alleen ging het schot net naast.
25ste minuut Dani D kreeg twee kansen, beide werden ze door de keeper tegen gehouden.
26ste minuut was het RBC die de score verder uitbreidde door een goede assist van Dani B die een vrijstaande Liyaam zag staan.  Zo kon Liyaam de 6-4 scoren.
27ste minuut kreeg Phellon een mogelijkheid om te scoren maar zijn inzet werd afgepakt door de keeper.
28ste minuut kwam Oranje Wit er weer gevaarlijk uit maar Quinn maakte een mooie redding.
29ste minuut was het een goed spelende Liam die een kans kreeg, helaas ging zijn bal net naast het doel.
30ste minuut door een goed combinatie spel kwam Oranje Wit door onze verdediging heen en konden zo de 6-5 scoren.
31ste minuut kwam Ray aan de bal en schoot meteen op het doel maar de keeper pakte de bal.
32ste minuut was het Ray die ook een assist op zijn naam kon schrijven. Hij speelde de bal naar Dani D die hem achter de keeper schoot en RBC op een 7-5 kwam.
32ste minuut een kleine domper voor ons team. Ray raakte geblesseerd en kon niet meer mee voetballen. Hij had zoveel pijn dat hij het veld af moest.
33ste minuut een corner van Dani D die door een speler van Oranje Wit in hun eigen doel werd geschoten en zo kwam RBC op een 8-5.
34ste minuut kwam Oranje Wit er gevaarlijk uit maar Quinn wist de bal tegen te houden.
35ste minuut weer een domper voor ons team. Dani B had last van zijn been en kon na een trap op zijn scheenbeen niet meer verder spelen. Dani B kon even niet meer verder spelen en ging even aan de kant. We speelden met 5 spelers verder. RBC laat zich niet kennen!
35ste minuut ondanks dat we minder spelers hadden scoorde Dani D de 9-5.
36ste minuut was het Oranje Wit die met 7 spelers de kans kreeg om terug in de wedstrijd te komen en scoorde de 9-6.
37ste minuut was het Oranje Wit die kon scoren en maakt de stand op 9-7.
37ste minuut Dani B komt terug in het veld, hij wilde ondanks de pijn zijn team helpen. Hij ging achterin staan en pakte zo toch nog een paar goede ballen af.
39ste minuut kreeg Dani B nog een kans om te scoren, maar zijn schot werd tegen gehouden door de keeper.
40ste minuut kreeg Oranje Wit nog een kans maar deze werd tegen gehouden door Quinn.

Kort na deze actie van RBC floot de scheidsrechter af voor einde wedstrijd en gingen wij nog penalty’s nemen.

Penalty serie: SV Oranje Wit mocht beginnen.