RBC JO8 kan niet winnen

26-11-2016

OUD GASTEL - Afgelopen zaterdag stond de beladen wedstrijd tegen SC Gastel op het programma. Het team van SC Gastel met daarin vele bekende bij onze jongens was nog ongeslagen en daar wilde RBC graag verandering in brengen. Een verslag van Nathalie Goossens:

In alle vroegte en kou moesten de jongens present zijn in Oud Gastel. Na een goede warming up op een nog wat bevroren kunstgrasveld (zie foto) gingen de boys om 9.00 uur beginnen aan de wedstrijd. De opstelling was vandaag als volgt: Imran op goal, achterin Delco, Finn en Kean en voorin Tim, Vince en Jayden. Elijah en Colin begonnen in de wissel en helaas was jarige job Tijs ziek.

De eerste minuten van de wedstrijd bevonden zich vooral op het middenveld en echte kansen werden door beide teams niet gecreëerd. SC Gastel kwam wat beter in de wedstrijd en was met 2 vrije trappen gevaarlijk. SC Gastel drong wat meer aan maar tot kansen kwam dat door de solide verdediging van RBC niet. In de laatste minuten van de eerste helft kwam RBC er wat meer uit en kreeg een tweetal corners. Helaas kwamen hier geen kansen uit. We gingen rusten met de brilstand.

Na de rust kwam RBC meteen goed uit de startblokken en was veel op de helft van SC Gastel. Jayden kreeg na een prima voorzet van Vince de uitgelezen kans om de 0-1 binnen te schieten. Helaas was de goal een paar centimeter te klein. Vince en Elijah kregen ook beide nog een kans door de bal goed te onderscheppen bij uittrappen van de keeper. Helaas ontbrak het net aan schotkracht. Na de kansen van RBC was het SC Gastel dat een corner overhield aan een goed opgezette aanval. Door slecht verdedigen kon SC Gastel de bal vrij inschieten, 1-0. RBC liet de kopjes niet hangen en probeerde met man en macht de gelijkmaker te zoeken.
Helaas was het SC Gastel die met een zeldzame kans de 2-0 binnenschoot. Ondanks verschillende pogingen hield de prima verdediging van SC Gastel stand en was de eindstand 2-0.

Erg jammer voor de boys aangezien ze eigenlijk meer aan de bal waren en meer kansen gecreëerd hadden. SC Gastel was uiterst effectief en had een solide verdediging. Gelukkig niet lang getreurd aangezien de jongens ´s middags een erg gezellige Sint middag stond te wachten bij RBC. Volgende week alweer de laatste wedstrijd van deze competitie tegen Roosendaal thuis.