RBC en DIA in evenwicht

17-11-2016

ROOSENDAAL - RBC heeft vanavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen het zaterdagteam van DIA. De Roosendalers kwamen al vroeg op voorsprong, maar het niveau daalde drastisch en voor het verstrijken van de eerste helft keek de ploeg van hoofdtrainer Danny Mathijssen tegen een achterstand aan. Tien minuten voor tijd werd het alsnog gelijk.

Bij RBC ontbraken aanvaller Kevin van Andel en doelman Thierry Aarts. Zij waren wel present, maar kwamen niet in actie. Jordi Brühns verdedigde het doel. Mike Schalk stond reserve, waardoor Dennis Wilting als rechtsback begon. In de punt was een basisplaats voor Zajko Skobalj.

In de openingsfase wist RBC meteen tot scoren te komen via Thom van Unen. Na het openingsdoelpunt namen de oranje-witten flink gas terug, ook het spel werd er niet veel beter op. Gino Pieter kopte een voorzet achter zijn eigen doelman. En niet veel later kreeg Pieter de bal niet goed weg, waarna DIA op voorsprong kwam. De Roosendalers kregen wel kansen om voor rust nog langszij te komen, maar Jari Voeten zag zijn inzet naast gaan en Jovanni van Nijnatten schoot op de paal.

In het tweede bedrijf bleef RBC gezapig spelen, maar in de problemen kwam het niet meer. Anwar Tarfit leek de gelijkmaker op zijn schoen te hebben, maar nadat hij de keeper had omspeeld, schoot hij in het zijnet. Een kwartier voor tijd werd het spelbeeld aanzienlijk beter en ging de Roosendaalse ploeg naarstig op zoek naar minimaal een gelijkspel. Pieter werd in de punt geposteerd en via een vrije trap raakte hij de lat. Niet veel later kon hij een goede voorzet niet binnenwerken, maar tien minuten voor tijd wist hij wel tot scoren te komen. DIA kwam er niet meer aan te pas, maar een overwinning wist RBC niet uit het vuur te slepen.

RBC - DIA (za) 2-2 (1-2)

Opstelling RBC: Jordi Brühns; Dennis Wilting, Gino Pieter, Joey Tak, Ramon Krijnen; Lars de Voogd, Thom van Unen, Jari Voeten (Mike Schalk); Jovanni van Nijnatten, Zajko Skobalj, Anwar Tarfit (Ali Boukayouht)

Scoreverloop: 1-0 Thom van Unen, 1-1 Gino Pieter (e.d.), 1-2 teg., 2-2 Gino Pieter

Scheidsrechter: J. Brummer