RBC met goed voetbal langs BVV '63

13-11-2016

BERGEN OP ZOOM - RBC heeft vandaag na de overwinning op BVV '63 weer drie punten kunnen toevoegen aan het totaal. In Bergen op Zoom werd de gastheer op een 0-6 nederlaag getrakteerd. Vooral in de eerste helft liet RBC enkele prachtige aanvallen zien.

De Roosendalers begonnen gewijzigd aan het duel ten opzichte van vorige week. Kevin van Andel werd op verzoek van de fysiotherapeut aan de kant gehouden. Zijn plaats werd overgenomen door Jovanni van Nijnatten. In de punt startte Zajko Skobalj met achter hem Jari Voeten. Door de schorsing van Ramon Krijnen kon Dennis Wilting weer een basisplek opeisen. Het duel werd niet afgewerkt op het hoofdveld van BVV '63, maar op het hoofdveld van MOC '17.

RBC nam na het eerste fluitsignaal meteen het initiatief naar zich toe. De ongrijpbare Anwar Tarfit wist met zijn snelheid en de bijbehorende trukendoos zijn directe tegenstanders weer meerdere malen het bos in te sturen. In een van de eerste aanvallen was het dan ook al raak. Tarfit brak op links door en gaf een voorzet die iets achter Van Nijnatten kwam, maar de aanvaller kon in de lucht de bal alsnog in de verre hoek deponeren, 0-1. Niet veel later kon RBC andermaal juichen. Voeten kwam vrij voor de keeper, en wist via de binnenkant van de paal zijn eerste van het seizoen te noteren (zie foto).

BVV '63 had daar tussendoor op gelijke hoogte kunnen komen toen doelman Thierry Aarts Gino Pieter probeerde aan te spelen, maar een aanvaller van de thuisploeg kwam daar tussen. De goalie kon zijn fout echter herstellen. BVV '63 kwam in de eerste helft een aantal keer gevaarlijk via het centrum door.

Voorin bij RBC ging het uitstekend. Uit een corner van Thom van Unen kon Skobalj met een prachtige kopbal in de kruising de 0-3 maken. Tarfit leek zich daarna op het scorebord te zetten, maar de buitenspeler stuitte op de keeper. Van Unen schoot de rebound wel goed binnen, 0-4. De Roosendalers hadden de score in de eerste helft nog verder kunnen uitbouwen, maar Van Unen schoot na een goede aanval van RBC net langs de verkeerde kant van de paal en Pieter zag een buitenspelgoal afgekeurd worden.

In de tweede helft maakte de ploeg van hoofdtrainer Danny Mathijssen al snel de 0-5 via Skobalj. Het niveau zakte wat bij RBC, maar het kreeg nog wel enkele grote kansen. Zo schoot Ali Boukayouht voorlangs, evenals Tarfit. Van Unen schoot uit de tweede lijn wel de 0-6 binnen. In de slotfase wist Aarts met een goede redding zijn doel schoon te houden.

Door de overwinning blijft RBC koploper in de vierde klasse B. Alliance won haar duel met 0-4 bij DEVO en blijft zo in het spoor van De Stadionclub. Alliance volgt op vijf punten, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld. RBC speelt over twee weken een thuisduel tegen Lepelstraatse Boys. Mike Schalk is dan sowieso niet inzetbaar, omdat de rechtsback een gele prent pakte. (Foto: Arthur Verbraak)

BVV '63 - RBC 0-6 (0-4)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Gino Pieter, Joey Tak, Dennis Wilting; Lars de Voogd, Thom van Unen, Jari Voeten (Tijmen Bot); Jovanni van Nijnatten (Furkan Demir), Zajko Skobalj (Ali Boukayouht), Anwar Tarfit

Scoreverloop: 0-1 Jovanni van Nijnatten; 0-2 Jari Voeten; 0-3 Zajko Skobalj; 0-4 Thom van Unen; 0-5 Zajko Skobalj; 0-6 Thom van Unen

Scheidsrechter: J. de Jong