Opnieuw nederlaag voor RBC JO10

12-11-2016

ROOSENDAAL - RBC JO10 leed vandaag opnieuw een nederlaag. Een verslag van Charel Habets:

Het is zaterdagochtend en de vorst is nog in de atmosfeer als de spelers van RBC JO10 en JEKA JO10 zich warmlopen voor de wedstrijd. Op de andere helft van het veld zijn dan ook al de spelers van RBC JO8 en TSC JO8 met inspelen begonnen. Op zo´n ochtend is het al wel een gezellige drukte  in het stadion. De wedstrijden beginnen allebei om 09.00 uur. Dat is makkelijk voor de DJ van dienst……wie anders dan Vincent of Noud regelen dat voor ons! Zij hoeven nu voor 2 wedstrijden slechts een keer het intro lied te laten spelen.

Maar de rijp ligt dus nog op het veld en dat wil zeggen, dat de bal makkelijk glijdt. Net als op een ijsbaan schiet hij door. Scheidsrechter is Brandon Timmers. Met Finn in de goal, Luque, Marko en Anouar in de achterhoede. Jordan start op het middenveld en Damian en Floris voorin. Jovanni had de boys opdracht gegeven veel te bewegen: “Zorg, dat je niet stilstaat met de kou. Dus als je de bal niet hebt toch blijven bewegen. Vrijlopen en de bal rond laten gaan”.

In de eerste helft wordt de wedstrijd toch makkelijk weggeven als in de 5e minuut JEKA al een schot op doel lost. De reactie komt al snel. Een schot door Damian na een fraaie solo van Floris gaat naast. Met de rust is de stand dan 0-3. Door pech zijn het 3 keer eigen doelpunten. De JEKA spelers blijven goed combineren. Het lukt niet goed om de bal  af te pakken en er zelf iets moois mee doen. Is het fysiek, kou of timing? Niemand weet het. De pauze is welkom.

Vier wissels worden toegepast en de 2e helft spelen Finn in doel, Johan, Marko en Samir in de verdediging. Mike op het middenveld en Damian en Mo in de aanval. Het spel is beter maar er wordt na de pauze niet meer gescoord. De passes komen beter aan, maar er wordt te gehaast geschoten. JEKA krijgt dan nog een kans en schiet in de 40e minuut met een vrije schop vanaf 20 meter op de lat. Met de penalty´s schieten de jongens van JEKA er 6 in en wij 5. Het was trouwens ook te koud om een buikschuiver te maken naar het publiek. Dat konden de boys van RBC JO8 wel doen. Zij wonnen met 3-2. Volgende week om 09.00 uur is er weer een competitie wedstrijd voor de boys. Dan spelen wij tegen Baronie.