Verlies RBC JO10 in bekerwedstrijd

29-10-2016

ROOSENDAAL - Vandaag heeft RBC JO10 de bekerwedstrijd tegen Roosendaal JO11-4 met 0-2 verloren. Een verslag van Charel Habets:

Voor de beker stond  de wedstrijd RBCJO10 tegen Roosendaal JO11 op het programma. Toen de mist was opgelost stond op het scorebord de eindstand: 0-2. Jammer voor onze jongens. Ook al omdat de bal door eigen spelers in het doel terecht kwam. Alle jongens van RBC JO10 waren aanwezigen. De beginopstelling was: Shendell op doel, Marko, Johan, Samir, achterhoede en Mike, middenveld en Mo en Luque in de spits. Damian, Jordan, Anouar en Floris reserve en de keeper in de tweede helft was Finn. Scheidsrechter was Mike Schalk, die weer een degelijke partij floot.

Onder de klanken van het RBC lied werd om 9.45 uur het veld betreden. Nadat de spelers van Roosendaal JO11-4 hadden afgetrapt, namen de boys al gauw het initiatief. Maar na de 14de minuut, toen Luque met schot op doel naast had geschoten en ook Damian een keer miste, kwamen de spelers van Roosendaal toch langzaam maar zeker ook bij het doel van Shendell. Floris soleerde er lustig op los, maar ook hier miste hij vandaag net de finesses om de afwerking in ons voordeel te laten beslissen. Het schot was te zacht of de lat zat in de weg. 0-0 bij rust.

Om de wissels warm te houden trainde intussen Lion de Frel met de jongens een spel met de bal. In de kleedkamer was er siroop. Door Jovanni werd er op gewezen, dat iedereen meer taken, geleerd op de training, moest uitvoeren: 3x de bal raken en dan passen en de bal goed mikken als je gaat overspelen. Vol goede moed werd aan de 2de helft begonnen.

Na 3 minuten kwam Roosendaal gelukkig op 0-1 door een bal, die via de lat een hoofd raakte en daardoor onhoudbaar werd voor Finn. De boys bleven daarna weer druk zetten op het doel van de tegenstander. Een schot van Mo kroop tergend langzaam aan de verkeerde kant langs de paal. Ook bij uitvallen waren onze verdedigers alert en kwam je niet zomaar langs Johan, Samir en of Anouar. Als in de 40e minuut een speler van Roosendaal 3 keer achtereen mag aanleggen voor een schot werd het toch 0-2 als de bal tegen een lichaam van een van de boys achter de doellijn kaatste. Roosendaal speelde daarna de wedstrijd uit zonder risico´s te nemen en de Boys kwamen niet door een muur van spelers. Jammer, maar voor de beker lijkt RBC JO10 nu wel uitgespeeld. De penalty´s werden nog wel in het voordeel van de boys beslist: 7-4.

Volgende week weer een competitiewedstrijd: om 09.00 uur in het Herstaco stadion tegen TSV Gudok JO10.