RBC JO8 niet opgewassen tegen Bavel JO8

22-10-2016

ROOSENDAAL - RBC JO8 was vandaag niet opgewassen tegen de nog ongeslagen jongens van Bavel JO8. De nummer 2 was met 2-5 te sterk. Een verslag van Nathalie Goossens:

Meteen na het fluitsignaal van de scheidsrechter bleek dat Bavel een sterke tegenstander zou zijn. Het waren grote jongens die fysiek een stapje verder waren dan onze ‘kleine’ mannen. Bavel nam meteen het initiatief en met schoten naast en een corner gaven ze al waarschuwingen af aan RBC. Elijah zette daar in de begin minuten met een schot net naast iets tegenover. Na 7 minuten was het echter Bavel dat de 0-1 binnenschoot met een hard schot. Bavel bleef druk zetten op de RBC verdediging en hielden daar veel corners aan over. Onze keeper van vandaag Finn had het er erg druk mee. Vanuit wederom een corner door een goede redding van Finn werd echter de 0-2 direct binnengeschoten door een speler van Bavel met een ontzettend hard schot. RBC kwam er niet uit en ze leken erg onder de indruk van de fysiek sterke tegenstander. Ze bleken niet sterk genoeg en durfden de duels niet echt aan te gaan. Verdedigend ging het niet altijd helemaal zoals het hoorde en dat leverde de 0-3 op voor Bavel. RBC kon sporadisch iets terug doen via Elijah. Hij ging er vanaf de middellijn zelf met de bal vandoor en sprintte de verdedigers van Bavel eruit en schoot de 1-3 binnen. Even leek het of RBC wakker was en zette ze wat meer druk maar het leverde geen echte kansen op. Bavel kwam er goed uit en met een schitterend van veraf geschoten hoge bal maakten ze de 1-4. Dit was ook meteen de ruststand.

Na de rust was het spel van RBC wat beter. Er werd beter omgeschakeld en de verdediging sloot beter aan naar het middenveld. Toch was het Bavel dat zowel aanvallend als verdedigend prima stond die de eerste kans meteen benutte. Finn redde in eerste instantie nog maar kon de bal niet klem vasthouden waardoor Bavel de bal alsnog binnen kon tikken. RBC kwam er toch wat meer uit en via Vince kwam de bal bij Colin die de bal net naast schoot. RBC zette nu goed druk en nu was het Bavel dat er even niet uitkwam. Via een handsbal van een verdediger was het Vince die een penalty mocht nemen. Helaas voor RBC stond de keeper van Bavel goed en schoot Vince hard tegen hem aan. Vince schoot in de rebound op wat verdedigers en deze kregen de bal niet goed weg waardoor Elijah met een goed afstandsschot de 2-5 op het scorebord kreeg. RBC drong in de slotminuten nog even aan maar het leverde niets meer op.

Volgende week staat er wederom een zware wedstrijd op het programma. De bekerwedstrijd tegen Hoeven JO9-1. Nu eerst even genieten van een welverdiende herfstvakantie.