Fairplay prijs voor Shendell Coffie

22-10-2016

TILBURG - Shendell Coffie van RBC JO10 ontving van de scheidsrechter een fairplay prijs omdat hij eerlijk toegaf de bal te hebben aangeraakt, terwijl de scheidsrechter achterbal wilde geven. Zijn team verloor overigens met 4-2 bij Sart JO10. Een verslag van Charel Habets:

Afspraak 11.00 uur voetballen bij Sarto in een bosrijk gebied bij Tilburg. Onze boys van RBC JO10 zijn tot op het bot gemotiveerd en zullen vandaag alles doen voor een eerste overwinning in de competitie. Jovanni, de trainer geeft duidelijke instructies:

- Er wordt vandaag niet verloren;

- Verdedigen met body. Dus stevig er tegen aan;

- Op het middenveld goed in de positie spelen en snel afspelen;

- De voorhoede spelers de ballen afwerken in het doel van de tegenstander.

Dat is duidelijke taal! Finn begint als keeper deze wedstrijd. Achter beginnen met Marko, Johan en Anouar. Midden staat Jordan en voorhoede beginnen Mo en Damian. Luque en Floris beginnen op de reserve bank en Samir en Mike zijn met vakantie. Om bij meerdere blessures het team te steunen gaat Romano van Nijnatten mee. Hij is vandaag vrij van voetbal. En wat een strijd wordt het. De begeleiders van de tegenstander zijn het er ook mee eens. De boys hebben zichzelf tekort gedaan.

In het begin spelen de boys goed naar voren en schieten goed op doel, maar daar staat een keeper die schoten van Jordan en Damian tegenhoudt. Finn krijgt het ook niet cadeau en keept voortreffelijk. Anouar haaldt een bal uit het doel met zijn hoofd en Johan geeft goed tegenstand achterin. Een corner, die onvoldoende weggewerkt wordt in de 18e minuut doet de boys de das om. Ze laten de tegenstander schieten en het is 1-0 voor Sarto. Na wat schoten en een mooie solo van Floris, die in een mêlee van spelers strandt, is het rust.

Ja boys. Goed door blijven gaan en hou de druk op de helft van de tegenstander. Ze moeten toch eens vallen, die goaltjes. En dat gebeurt ook in de tweede helft. De goaltjes vallen. Helaas niet naar de goede kant. Tot de 12e minuut missen Jordan, Mo en Floris het doel of staat de keeper in de weg. Als Johan zich dan bij het doel meldt, lijkt het goed te gaan. Hij blijft zijn ogen goed de kost geven als de keeper mis grabbelt. Johan maakt de 1-1. Alles vliegt elkaar in de armen. Zelfs de reserve spelers knuffelen mee. In de tweede helft  is Shendell in het doel van RBC gekomen. De spelers van Sarto komen toch weer dicht bij het doel en ook Luque zet zijn schouders flink tegen de tegenstander. Strijdbaar, maar nooit gemeen. In de 41e minuut gaat het mis als een grote speler van Sarto bij een corner boven iedereen uitspringt en de bal inkopt: 2-1. Met een super aanvallend ingesteld team snap je het wel. De counters worden gevaarlijk en in de 45e minuut wordt het 3-1. Niet opgeven dus en een minuut later wordt de aansluiting weer gevonden door Jordan. Hij scoort op een assist van Marko en Mo springt slim over de bal. Floris maakt weer een solo, maar loopt zich weer vast op de verdediging en ook Johan laat zich ook nog bij de goal zien. Bij de laatste counter in de 50e min. slaat de teleurstelling helemaal toe. Shendell wordt uitgespeeld en de 4-2 wordt gescoord door Sarto en dat wordt ook de eindstand.

Tijdens het nemen van de penalty´s wil de scheidsrechter het woord. Bij Sarto is fairplay een hot item en de speciale aandacht gaat uit naar de speler, die de prijs heeft verdient. Dat is onze keeper Shendell. De motivatie van de scheids is als volgt: Shendell verbeterde de scheids toen hij een achterbal wilde geven, maar Shendell erkende ruiterlijk, dat hij de bal nog had aangeraakt. Het was dus een corner voor Sarto, en geen achterbal voor RBC! Fairplay dus.