Belangrijke wedstrijd RBC JO9 tegen Unitas '30 JO9

15-10-2016

ETTEN-LEUR - RBC JO9 speelde een belangrijke wedstrijd tegen Unitas '30 JO9. Een verslag van Nicole Huijbregts:

RBC staat net als Unitas '30 met 12 punten boven aan in de competitie. Dus beide teams willen maar 1 ding en dat is winnen en die 3 belangrijke punten pakken. De ochtend begint met regen maar de lucht is geklaard als de jongens om 13.30 uur het veld betreden. Na een goede warming up wordt om 14.15 uur het startsignaal gegeven.

De bal wordt afgetrapt  en de jongens beginnen fanatiek aan de wedstrijd. Er worden verschillende kansen gecreëerd door RBC maar deze resulteren helaas niet in een goal. De jongens werken hard en geven Unitas '30 maar weinig mogelijkheden om een aanval te creëren.

Na wat drinken in de rust en een praatje van Gommy beginnen de jongens aan de tweede helft. Unitas '30 begint sterk maar al snel is RBC de bovenliggende partij. RBC komt meerdere malen tot een aanval maar dit leidt in de tweede helft ook niet tot een goal. Unitas '30 krijgt nog een grote kans bij een corner maar de keeper Tygo weet de bal goed weg te werken. Na 20 minuten is daar dan het fluitsignaal en de eindstand is 0-0. Hiermee blijft RBC samen met Unitas '30 bovenaan in de competitie staan met beide 13 punten. De jongens hebben hard gewerkt en mogen trots zijn op het resultaat.

Op naar zaterdag 22 oktober, dan spelen ze een thuiswedstrijd tegen Vlissingen.