RBC JO8 verslaat TSV Gudok

08-10-2016

ROOSENDAAL - RBC JO8 won in het Herstaco Stadion met 5-1 van TSV Gudok. Een verslag van Nathalie Goossens:

Het zonnetje van vorige week is ingeruild voor een donkere, koude ochtend. Na het gebruikelijk potje tafelvoetbal met het gehele team, gingen de boys omkleden en warm lopen. Gelukkig kwam het zonnetje toch nog tevoorschijn en was het heerlijk voetbal weer. De wedstrijd begon en ging de eerste minuten gelijk op. Het was even aftasten van beide kanten maar RBC nam het heft in handen en creëerde een aantal mooie kansen door Jayden en Tim. Helaas waren ze net niet scherp genoeg of stond de keeper op de goede plek. 1 Minuut later was Vince wel scherp genoeg en zette de 1-0 op het scorebord. RBC had de smaak te pakken en was meteen na de aftrap fel en veroverde de bal, Jayden en Tim combineerde mooi waarna Tim de assist gaf op Vince welke koel afronden, 2-0. RBC kreeg nog een goede mogelijkheid door een vrije trap maar helaas ging deze net naast. TSV Gudok bleef ondanks de achterstand ook goed samenspelen en de enige dame uit het team was een gevaar voor de RBC achterhoede. Colin, Tijs en Kean stonden echter goed opgesteld en hielpen elkaar goed. Na een mooie onderschepping van Colin was het Tijs die een mooie dieptepass had op Vince, hij speelde de bal in 1x door naar Jayden. Jayden nam hem prima aan en rondde af. Met een 3-0 stand gingen de jongens de rust in.

De tweede helft had RBC meteen weer het initiatief. Finn en Jayden speelden goed over op het middenveld en de pass naar Elijah was perfect. Elijah had een mooie passeeractie en schoot goed raak. RBC bleef goed aanvallen maar acties van Finn en Jayden werden gered door een goed keepende keeper van TSV Gudok. Na 1 van deze reddingen bleef er een corner over voor RBC. Tim net weer in het veld gekomen was meteen naar de keeper gerend en kon de uitstekend genomen corner van Jayden binnen tikken, 5-0. TSV Gudok kreeg wat kansen en was de laatste 10 minuten gevaarlijk. RBC kreeg de bal niet goed weg en een scrimmage voor de goal was het gevolg. Tim wilde de bal nog wegwerken maar een doelpunt voor TSV Gudok was een feit. TSV Gudok bleef aandringen en Imran, de keeper vandaag, had goede reddingen. RBC kwam er nog een keer goed uit maar Delco werd met een prima sliding van de bal gezet. Een laatste corner was helaas niet meer gevaarlijk waardoor de 5-1 winst weer binnen was.

Volgend weekend staan de competitiewedstrijd tegen Unitas '30 JO8 op het programma en op zondag de voorwedstrijd tegen de Jonge Spartaan JO9-4.