Derde overwinning op rij voor RBC JO12

08-10-2016

ETTEN-LEUR - RBC JO12 won zijn derde wedstrijd op rij in de competitie. Een verslag van Rob Schijvenaars:

Na het toch wel kleine succesje van woensdag tegen NAC, mochten onze jongens vandaag ten strijde gaan tegen Unitas '30 voor de competitie. Voor de wedstrijd hadden ze al met een tegenslag te maken. Trainer Ramon kwam onder de pijnstillers en lopend op krukken zijn team coachen!

De 1e helft begon voortvarend, RBC zette meteen vol druk. Dit met resultaat dat Jay binnen 10 minuten de 0-1 al binnen schoot. Wat daarna gebeurde was voor de trainer en ouders aan de kant niet te verklaren. RBC ging rommelig en uit positie voetballen, er was geen schim meer over van de 1e 10 minuten. Hierdoor kwam Unitas '30 wat meer aan de bal en scoorde net voor de rust 1-1, gelukkig was dit buitenspel en dus afgekeurd. Met de voorsprong 0-1 ging RBC rusten.

In de rust zagen we de trainer lopend op krukken als eerste naar de dug-out lopen. Zonder dat hij ook maar even heeft geklaagd nam hij een pijnstiller en focuste zich weer op de jongens. Dit mag zeker als grote klasse gezien worden en geeft nogmaals aan hoe Ramon met deze groep bezig is!

De 2e helft begon weer wat rommelig en Unitas '30 leek steeds meer grip op de wedstrijd te krijgen. Toen deed trainer Krijnen een geweldige tactische zet en verrastte hiermee de verdediging van Unitas '30. Wat gebeurde er dan op korte termijn............... 0-2 van Alban..........0-3 van Jay, met dank aan Nauffel die een mooie combinatie aanging en een geweldige steekpas gaf. Daarna is het weer de behendige Alban die de 0-4 maakte. Thijmen maakte een werkelijk prachtig doelpunt zoals Ronald Koeman dat vroeger ook deed. Vanuit de achterste linie een geweldig mooi schot over de keeper 0-5. Als laatste weer een snelle actie over links van Nauffel naar Jay die de bal in de 16 bracht. Daar stond Nizar op de juiste plaatst die de eindstand op het bord zette: 0-6!

Een goede invalbeurt was er ook voor Simon die fysiek enkele duels goed won, en een paar prachtige ballen gaf die aanleiding waren voor gevaarlijke aanvallen.
Achterin stond het in de 2e helft solide en bracht keeper Jayden met regelmaat rust in het spel. De balans nu 9 punten uit 3 wedstrijden! Volgende week Sarto JO12 thuis.