RBC JO8 pakt winst uit tegen Sarto JO8

01-10-2016

TILBURG - De boys van RBC JO8 moesten deze keer naar Tilburg afreizen, de stad van Willem II, kruikenzeikers en uiteraard de tegenstander van vandaag… Sarto JO8. Een verslag van Nathalie Goossens:

De wedstrijd zou om 11:15 uur beginnen, dus konden we net iets langer op bed blijven liggen dan normaal, het zonnetje scheen lekker en de boys hadden er zichtbaar zin in. Kortom alle ingrediënten waren aanwezig om weer een heerlijke pot voetbal op de mat te leggen. Na de gebruikelijke voorbespreking en warming-up, blies de scheidsrechter om 11:19 uur voor de eerste keer op zijn fluit. RBC JO8 begon voortvarend en ging meteen in de aanval, wat direct in een corner resulteerde. Deze werd hard en laag voor het doel geschoten door Elijah. In eerste instantie leek het er op dat de keeper de bal eenvoudig zou pakken, maar gelukkig voor ons, glipte de bal uit zijn handen en caramboleerde deze het doel in. Na 2 minuten stonden we dus met 0-1 voor, een lekker begin en heel even leek het er naar uit te zien dat het een niet al te moeilijke ochtend zou worden. Maar niets was minder waar, want een paar minuten na de openingstreffer waren nu ook de jongens van Sarto bij de les en werd het een gelijkopgaande strijd. Al leverde dit niet echt veel doelpogingen op voor de thuisploeg, mede door goed verdedigend werk van Kean, Delco en Tim. De enige keer dat Sarto een grote kans kreeg stond daar altijd nog keeper Jayden die met een schitterende redding zijn doel schoon wist te houden. RBC  kwam er wel een aantal keren goed uit via de zijkanten, maar verzuimde om het goed uit te spelen en de score verder uit te bouwen. Aan het eind van de eerste helft kreeg RBC nog een vrije trap op een mooie afstand voor het doel. Jammer genoeg schoot Vince de bal net naast het doel en bleef de ruststand 0-1 in het voordeel van onze jongens.

Na een korte rustpauze op het veld begon de 2e helft voortvarend voor RBC. Waar er de eerste helft niet altijd goed overgespeeld werd, was dat in de 2e helft zeker wel zo. Het was Vince die met een mooie actie Finn vrij voor de goal zetten, deze twijfelde niet en tikte behendig de 0-2 binnen. RBC werd almaar sterker en dat resulteerde in verschillende corners met mooie kopballen die helaas net het net niet troffen. Na een actie aan de zijlijn van Elijah was het Delco die de 0-3 raak schoot. De keeper van Sarto werd de held van de tweede helft, hij had steeds een passend antwoord en zorgde ervoor dat RBC niet verder uit kon lopen. Na niet zo best uitverdedigen van RBC was het Sarto dat van dichtbij kon scoren. RBC ging echter weer meteen vrolijk verder met aanvallen en na erg goed samenspel was het Elijah die hard de 1-4 binnen schoot. Bij de aftrap daarna werd de bal meteen onderschept door RBC, Elijah maakte de actie langs de zijlijn en gaf een pass op Delco. Deze schoot één van zijn harde pegels af maar de keeper pareerde deze mooi, echter was Vince goed meegelopen en kon de losgelaten bal van de keeper alsnog binnentikken. De scheidsrechter floot meteen voor het einde van de wedstrijd met de 1-5 op het scorebord.

Nu deze week voor het eerst 3x trainen en dan staat zaterdag de thuiswedstrijd tegen TSV Gudok op het programma!