Verlies voor RBC JO10

01-10-2016

WOUWSE PLANTAGE - RBC JO10 verloor op Rimboe met 0-3 van Bavel JO10. Een verslag van Charel Habets:

De aanvangtijd van 8.30 uur was verzet naar 10.00 uur. Daar was iedereen, ouders en spelers, wel blij mee. Even na 9.00 uur. was er het praatje van de trainer voor de boys! “Vandaag gaan we volgens een nieuw systeem proberen de tegenstander te verslaan!” Met 2 verdedigers voor de keeper, 3 man op het middenveld en 1 in de spits. De spelers op het middenveld kregen de opdracht mee aan te vallen en te verdedigen. De aanvallers moesten meer op de goal van de tegenstander schieten om zo meer kansen te creëren. Het spel goed verdelen naar de buiten spelers. Zo zou het moeten lukken om de verliespartijen van de vorige competitiewedstrijden weg te werken. Met Shendell op doel, Marko en Samir de 2 verdedigers. Luque, Mike en Anouar op middenveld en Jordan in de spits werd de wedstrijd begonnen. Floris, Johan en Mo stonden reserve bij het begin van de wedstrijd. Finn was geblesseerd en toeschouwer en Damian verhinderd. Scheidsrechter voor vandaag was Aziz Tarfit, die een goede wedstrijd floot.

Maar vandaag lukte niet alles, zoals je zou wensen. Na 2 minuten stonden de boys met 0-1 achter na een aanval van Bavel. Onze jongens bleven goed voetballen, maar Johan raakte de paal in de 13de minuut. Bij een aanval, die bij Luque begon in de 23e minuut, schoot Floris op doel en redde de keeper van Bavel. Toen was het rust. Er werden steeds 3 jongens tegelijk gewisseld, zodat iedereen ongeveer evenveel speeltijd kreeg.

In de tweede helft was er een misverstand voor het doel van RBC in de 29e minuut, waardoor Bavel eenvoudig de 0-2 maakte. Daarna bleef Bavel aanvallend de betere partij en in de 34e minuut werd het 0-3 door een afstandsschot waarbij de bal over Shendell heen vloog. De boys lieten het er niet bij zitten, maar ze kregen ondanks aanvallen geen doelpunten, maar wel enkele corners. Zelfs Mo kopte in de handen van de keeper bij een corner van Anouar. De eindstand werd dan ook 0-3.
De penalty’s worden wel afgesloten met een 2-2 gelijke stand.

Aan het verzoek van de leiding van Bavel werd met plezier voldaan en gingen de spelers van RBC JO10 en Bavel JO10 gezamenlijk op de foto.