RBC wint van Tholense Boys

27-09-2016

ROOSENDAAL - RBC heeft het oefenduel tegen Tholense Boys in winst omgezet. Tegen de zaterdag derdeklasser werd het uiteindelijk 4-2.

Bij RBC deden drie JO19-spelers mee. Jari Voeten en Zajko Skobalj begonnen in de basis en Michiel Kuipers maakte in de tweede helft zijn opwachting. Thom van Unen en Mike Schalk begonnen op de bank. Skender Memisi werd uitgeprobeerd als rechtsback.

RBC trok gelijk het initiatief naar zich toe. Met een aantal flitsende aanvallen kwamen de Roosendalers voor het doel van de club uit Tholen. Een schot van Voeten werd gekeerd en Anwar Tarfit was een aantal keer dreigend met een schot van afstand. De bezoekers waren vooral gevaarlijk via de omschakeling en sneden er toch een aantal keer goed doorheen.

Na ruim een half uur kwam RBC op voorsprong via een vrije trap van Ramon Krijnen die in de kleine hoek de bal in de kruising joeg. Binnen een mum van tijd stond het ook weer gelijk. Een afstandsschot leek een simpele prooi voor doelman Thierry Aarts, maar hij verslikte zich en zag de bal achter hem in het doel belanden.

Voor de rust herstelde RBC zich nog en liep het uit naar 3-1 via doelpunten van de goed spelende Skobalj en ook Kevin van Andel kwam op het scorebord. In de tweede helft wist Skobalj zijn tweede van de avond te maken, 4-1. Na de vierde treffer zakte het spelbeeld en werden de Roosendalers steeds meer naar achteren gedrukt. Door het wisselen van onder andere Van Andel en Tarfit moest de voorhoede zoveel kwaliteit inboeten dat kansen niet meer gecreëerd werden.

De verdediging van RBC hield lang stand, maar moest vlak voor tijd toch nog een tegentreffer toestaan.

RBC - Tholense Boys 4-2 (3-1)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Skender Memisi (Mike Schalk), Gino Pieter, Joey Tak (Michiel Kuipers), Ramon Krijnen (Joey Tak); Lars de Voogd, Zajko Skobalj, Jari Voeten; Kevin van Andel (Thom van Unen), Jovanni van Nijnatten, Anwar Tarfit (Skender Memisi)

Scoreverloop: 1-0 Ramon Krijnen, 1-1 teg., 2-1 Zajko Skobalj, 3-1 Kevin van Andel, 4-1 Zajko Skobalj, 4-2 teg.

Scheidsrechter: J. de Keizer