RBC JO10 verliest bij MOC '17

24-09-2016

BERGEN OP ZOOM - RBC JO10 verloor op deze mooie zaterdagmorgen bij MOC '17 JO10 met 3-2. Een verslag van Charel Habets:

Op deze mooie late zomerse dag was het weer voor een lekkere pot voetbal. In Bergen op Zoom streden de spelers van de MEVO Olympia Combinatie JO10 uit Bergen op Zoom tegen de Roosendaal Boys Combinatie JO10. En MEVO betekent: Moed En Volharding Overwint. Dat laatste, volharding overwint, was wel het succes voor de jongens van MOC ’17 op deze dag.

RBC start sterk en al snel krijgen de boys kansen. Als Floris een voorzet geeft op Jordan in de 4de minuut krijgt hij de bal niet goed op zijn schoen. Even later is het Floris, die met een afstandsschot de wedstrijd verlost van de 0-0 en hij brengt de stand op 0-1. De verdediging krijgt dan de bal niet goed weggewerkt, waardoor er hachelijke situaties ontstaan voor de goal van Shendell. De jongens van MOC onderscheppen de bal als die dicht bij het doel blijft en wordt het toch 1-1 in de 10de minuut. De boys worden telkens met 2 gewisseld en alleen de keeper speelt een hele wedstrijd. Finn is geblesseerd, maar komt toch zijn team aanmoedigen. MOC krijgt toch weer mogelijkheden, terwijl het spel op en neer gaat over het hele speelveld. In de 17de minuut onderschept een speler de bal en scoort gemakkelijk de 2-1. RBC probeert met goed positiespel en af en toe lange ballen naar voren de tegenstander te verschalken. De lange ballen komen niet goed aan en balcontrole is voor deze jongens nog een belangrijk leerdoel. Als Mike dan een assist heeft op Damian lijkt het toch te lukken, maar de keeper houdt de bal tegen. De druk op het doel van MOC is er zeker. Als  Anouar in de 22ste minuut een corner neemt, staat Johan op de juiste plek voor het doel om de 2-2 te maken. Even rust en een glaasje siroop in de kleedkamer en daarna de tweede helft.

De tweede helft is een open strijd van countervoetbal. Als Mike en Mo samen naar het doel van de tegenstander voor de goal komen schiet Mo net naast. RBC blijft goed positiespel houden, maar bij “bal-aannemen” worden de boys te vaak afgetroefd. Het zal slimmer en sneller handelen moeten worden. Ondertussen wordt Floris een beetje nerveus van al dat geroep langs de zijkant. Er blijken meerdere Florissen op het veld te staan. En als de trainer van MOC steeds Floris aanstuurt,  is dat niet echt prettig. Mike neemt dan nog eens een corner in de 42ste minuut en de bal komt bij Marco, die naast schiet. De allerlaatste aanval van MOC wordt RBC dan toch fataal. MOC scoort  via een counter de 3-2 en wint deze wedstrijd. Het penalty’s nemen verliep ook niet lekker, maar daar was nog wel een gelijke stand te melden: 3-3. Samir, Jordan, Luque, Shendell, Anouar, Johan, Floris, Mike, Damian, Marko en Mohamed gaan teleurgesteld douchen. Gelukkig wordt er getrakteerd vanwege een jarige en is de nederlaag snel vergeten. Op naar de volgende partij volgende week tegen Bavel!