RBC JO8 start competitie voortvarend

17-09-2016

ROOSENDAAL - Vandaag stond de eerste competitie wedstrijd van RBC JO8 tegen Beek Vooruit JO8 op het programma en startte voortvarend met een 10-1 overwinning. Een verslag van Nathalie Goossens:

De jongens hadden er weer veel zin in en waren na een potje tafelvoetbal in de kantine en een goede warming up klaar om te beginnen. Vandaag was Imran afwezig en Kean mocht helaas nog niet meedoen maar kwam wel de keeper inschieten en het team aanmoedigen. Colin was de keeper van vandaag, hij had niet veel te doen maar de keren dat hij er moest staan, stond hij prima te keepen.

In de 2e minuut was het Vince die de score opende door een mooie assist van Elijah. In de 4e minuut werd er door heel goed samenspel en een mooie assist gegeven door Elijah op Jayden, die daar wel raad mee wist en de 2-0 op het scorebord zette. In de 15e minuut was het weer Elijah die met zijn snelheid alle spelers van Beek Vooruit achter zich liet, een mooie bal speelde op Vince die goed meegelopen was en het koelbloedig afmaakte waardoor de jongens alweer op een 3-0 voorsprong stonden. Delco, Tijs en Tim waren de verdedigers van vandaag, zij zorgden er met goede verdedigende acties voor dat Beek Vooruit niet gevaarlijk kon worden. In de 19e minuut was het nu Vince die met een prima pass Elijah vrij voor het doel zette en voor de 4-0 tekende. Meteen na de aftrap had Jayden de bal alweer te pakken en zorgde er samen met Finn voor dat Elijah alleen voor de keeper kwam en ook nu rondde hij het prima af en zorgde voor een ruststand van 5-0.

Na de rust kwam Beek Vooruit er goed doorheen waardoor de stand op 5-1 kwam. RBC schrok hier niet van en ging meteen weer vol in de aanval. In de 26e minuut was het Vince met een vlammend schot, dat nog aangeraakt werd door Finn en de 6-1 was een feit. De jongens bleven goed samenspelen en gunden elkaar de goals waardoor Vince nog 3x kon scoren. In de 34e minuut was het Tijs die een penalty mocht nemen en deze strak in de rechterhoek binnenschoot. Na 40 minuten stond de eindstand van 10-1 op het bord.

Ondanks dat de jongens nog zo kort samen aan het voetballen zijn, wordt het al echt een team en spat het plezier ervan af. Op naar de uitwedstrijd in Breda bij JEKA.