RBC knalt DEVO van troon

18-09-2016

ROOSENDAAL - RBC heeft koploper DEVO in eigen huis verpulverd. In het Herstaco Stadion werd met 6-0 gewonnen door de oranjehemden. Grote man bij de Roosendalers was Anwar Tarfit die de eerste vier treffers op zijn naam schreef.

Hoofdtrainer Danny Mathijssen had voor het eerst sinds de competitiestart een basisplaats ingeruimd voor Skender Memisi. De middenvelder kreeg de voorkeur boven RBC JO19-speler Jari Voeten. In de punt begon andermaal Jovanni van Nijnatten geflankeerd door Tarfit en Kevin van Andel.

DEVO was vol zelfvertrouwen afgereisd richting Roosendaal door de grote overwinningen op SVC (0-6) en NSV (4-1). De ploeg uit Bosschenhoofd begon daardoor aanvallend aan het duel, maar al snel bleek RBC een maatje te groot. Memisi zag zijn schot in de eerste minuut net uit de verre hoek getikt worden, maar even later was het de doorgebroken Tarfit die simpel de 1-0 binnen wist te tikken. RBC kwam ook al snel op 2-0 door diezelfde Tarfit. Ramon Krijnen bediende de buitenspeler aan de linkerkant die met rechts prachtig raak krulde.

De wedstrijd was daardoor in een vroeg stadium al in de tas. Krijnen was uit een hoekschop dichtbij de derde Roosendaalse treffer, maar zijn kopbal kon over getikt worden. Door de snelle voorsprong leek een grote overwinning in de maak, zeker omdat RBC wel heel gemakkelijk achter de laatste linie kon komen. De grensrechter van de bezoekers wist echter erger te voorkomen. Meerdere RBC'ers werden achterelkaar afgevlagd. Een zuivere goal van Van Nijnatten werd afgekeurd, nadat Tarfit de bal goed had teruggelegd. Van Andel en Mike Schalk kwamen alleen voor de keeper, maar beiden wisten niet tot scoren te komen. RBC kreeg vlak voor rust echter een cadeautje door een toegekende strafschop. Van Andel, de eerste man voor de penalty's, liet het over aan Tarfit die voor zijn hattrick op kon. Hij faalde niet: 3-0 (zie foto boven). Tussendoor zag DEVO een bal op de paal belanden, het bleek het enige noemenswaardige wapenfeit van de club uit Bosschenhoofd.

In de tweede helft ging RBC vrolijk door met aanvallen. De keeper van DEVO blonk echter uit. Hij wist in verschillende situaties redding te bieden, maar halverwege de tweede helft had hij geen antwoord op het schot van Tarfit. Een kwartier voor tijd knalde Van Andel ook raak. Even daarvoor wist de doelman van de bezoekers echter andermaal redding te bieden toen Kefchenko oog in oog met hem kwam.

Vlak voor tijd kon ook Van Nijnatten zijn eerste goal in competitieverband noteren (zie foto rechts). Hij werkte de rebound binnen. Vlak voor het eindsignaal kreeg de goed spelende Tarfit nog een publiekswissel.

Door de overwinning is RBC gestegen naar de derde plaats en heeft het de beste competitiestart sinds het in de vierde klasse uitkomt. De Roosendalers moeten alleen stadsgenoot Alliance en METO nog voor zich laten. Volgende week gaat RBC op bezoek bij Achtmaal. (Foto's: Arthur Verbraak)

RBC - DEVO 6-0 (3-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Gino Pieter, Joey Tak, Ramon Krijnen; Lars de Voogd, Thom van Unen, Skender Memisi (Michiel Kuipers); Kevin van Andel, Jovanni van Nijnatten, Anwar Tarfit (Dennis Wilting)

Scoreverloop: 1-0 Anwar Tarfit, 2-0 Anwar Tarfit, 3-0 Anwar Tarfit (penalty), 4-0 Anwar Tarfit, 5-0 Kevin van Andel, 6-0 Jovanni van Nijnatten

Scheidsrechter: H. Coskan