RBC wint eerste bekerduel

21-08-2016

OUD GASTEL - RBC heeft haar eerste bekerduel winnend afgesloten. De Roosendalers wonnen op bezoek bij 3e klasser SC Gastel met 3-4.

Hoofdcoach Danny Mathijssen moest in het bekerduel nog een aantal spelers missen. Verdediger Gino Pieter kon niet in actie komen, omdat hij een weekend weg was en spits Jovanni van Nijnatten is nog op vakantie. Op het laatste moment moest Mamadi Sidibe ook verstek laten gaan, waardoor Jari Voeten alsnog toegevoegd werd aan de wedstrijdselectie. RBC begon daarom met twee aanvallende middenvelders aan het duel. Voeten begon in de spits met achter hem Grigor Sahakjan. De positie rechtsback werd moeiteloos overgenomen door Mike Schalk.

De Roosendalers begonnen goed aan het duel. RBC domineerde de gehele eerste helft. Na 45 minuten stond er dan ook 0-3 op het scorebord. De Roosendaalse club moest één kans in de eerste helft toestaan. Via een scrimmage werd hard ingeschoten, maar de bal werd knap uit het doel gehouden door doelman Thierry Aarts.

Na ruim tien minuten in de eerste helft kwam RBC op voorsprong. De aanvallers van RBC zetten vol druk op de laatste linie van SC Gastel, waarbij meteen de bal werd veroverd. Kevin van Andel werd vrij voor de keeper gezet, die de score opende. RBC bleef daarna goede aanvallen ontplooien. Vooral het tandem Ramon Krijnen - Anwar Tarfit was een lust voor het oog. Op het middenveld had RBC met Thom van Unen een speler die tussen de linies constant met zijn loopvermogen de schakel was tussen de verdediging en aanval.

Na de 0-1 was ook de tweede aanval succesvol. Voeten zette Tarfit vrij voor de keeper die met een bekeken schot de 0-2 liet aantekenen. Het was het eerste doelpunt van Tarfit, die in de oefenduels voorafgaand aan dit duel al wel meerdere malen met assists belangrijk was voor de ploeg. Vlak voor rust werd het ook nog 0-3. Krijnen kwam mee op en kreeg de bal bij de achterlijn, waarna hij een harde lage voorzet gaf. De goed meegelopen Sahakjan kon de bal alleen maar schampen, maar Van Andel kon wel hard binnen knallen.

RBC leek de voorsprong simpel uit te voetballen in de tweede helft, maar daar kwam plots verandering in. Een makkelijk gegeven strafschop na wat duw- en trekwerk bij een corner zorgde voor de 1-3. De Roosendalers bleven aanvankelijk de bovenliggende partij, maar de thuisploeg kwam wel een aantal keer door. Dit leverde een aantal corners en vrije trappen op. Een aanval via de linkerkant zorgde echter wel voor de aansluitingstreffer. Joey Tak tastte mis bij een sliding, waarna de linksbuiten de spits kon bereiken die vanuit de draai de 2-3 liet aantekenen.

Tarfit leek aan alle illusies van de thuisploeg een einde te maken toen hij een vrije trap opeiste en knap binnenschoot. Daarvoor zag Voeten een kopbal van dichtbij van de lijn gehaald worden. In de slotfase wist SC Gastel toch weer de aansluitingstreffer te maken. Aarts beoordeelde een hoge voorzet verkeerd, waarna SC Gastel alsnog de 3-4 kon aantekenen.

De Roosendalers trokken zich na de 3-4 terug, maar een kans op de gelijkmaker kreeg SC Gastel niet meer. RBC ontmoet dinsdag De Fendert en sluit de groepsfase van de beker zondag af met een thuisduel tegen Oranje Blauw '14. (FOTO: Arthur Verbraak)

SC Gastel - RBC 3-4 (0-3)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Roel van der Veen (Dennis Wilting), Joey Tak, Ramon Krijnen; Lars de Voogd, Thom van Unen, Grigor Sahakjan (Rick Santbergen); Kevin van Andel, Jari Voeten (Skender Memisi), Anwar Tarfit

Scoreverloop: 0-1 Kevin van Andel, 0-2 Anwar Tarfit, 0-3 Kevin van Andel, 1-3 Tanim Saqeb, 2-3 Tanim Saqeb, 2-4 Anwar Tarfit, 3-4 Jurgen Buuron

Scheidsrechter: H.J. de Graaff