Geen promotie voor RBC

05-06-2016

ROOSENDAAL - RBC is er niet in geslaagd promotie naar de 3e klasse af te dwingen. In de tweede finalewedstrijd tegen Bavel kwamen de oranje witten niet verder dan 1-1.

RBC had een overwinning nodig met twee goals verschil. De Roosendalers trokken na een voorzichtig begin ten aanval en gingen op zoek naar de openingstreffer. Bavel wachtte rustig af. RBC kreeg in de eerste helft voldoende kansen om te scoren, maar de inzetten van Papito Puriël, Kevin van Andel, Jovanni van Nijnatten en Gino Pieter gingen naast het doel of werden gekeerd door de Bavelse doelman Glenn van Peer.

In de tweede helft ging RBC verder op jacht naar een goal. Uiteindelijk was het Tim Egglij die RBC in de 64e minuut op een meer dan verdiende 1-0 voorsprong zette uit een schitterende vrije trap. RBC bleef Bavel onder druk zetten en er kwamen dan ook weer kansen voor Gino Pieter en de ingevallen Andrej Numanovic. Een kwartier voor het eindsignaal ging de hitte echter zijn tol eisen. RBC nam noodgedwongen gas terug, waardoor Bavel de gelegenheid kreeg om eindelijk zelf de aanval te zoeken. In de 79e minuut vuurde Bavel voor het eerst (!) op het doel van Thierry Aarts, die de bal tot zijn schrik op de lat zag belanden. Dat moment bracht het geloof weer een beetje terug bij Bavel en de ploeg werd steeds brutaler. In de 88e minuut sloeg voor RBC het noodlot toe: na een scrimmage voor de goal tikte Robin Adriaansen de bal binnen en zette Bavel op 1-1. RBC was hierna niet meer bij machte om er alsnog een verlenging uit te slepen, waardoor de oranje witten volgend seizoen opnieuw in de 4e klasse zullen uitkomen.

Trainer-coach Danny Mathijssen was, net zoals iedereen in het RBC-kamp, zwaar teleurgesteld: "Dit is zo zuur. Zoveel kansen en dan toch jezelf niet belonen. Het missen van de promotie is een enorme klap voor iedereen binnen de club." (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - Bavel 1-1 (0-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk (Remko van der Kruyssen), Danny Verstijlen, Joey Tak, Tim Egglij; Lars de Voogd, Gino Pieter, Jari Voeten (Andrej Numanovic); Papito Puriël, Jovanni van Nijnatten, Kevin van Andel

Scoreverloop: 64' Tim Egglij 1-0 (vrije trap); 88' Robin Adriaansen 1-1

Scheidsrechter: R.N. de Cock