RBC 2 naar bekerfinale

16-05-2016

ROOSENDAAL - RBC 2 heeft de finale bereikt van de KNVB-beker voor reserveteams in de 4e klasse van sector 1. In de halve finale won de ploeg van Peter Hanemaaijer na penalty's van Nieuw Borgvliet 2 nadat de wedstrijd na 90 minuten in 2-2 was geëindigd.

In de eerste helft nam RBC 2 de leiding uit een vrije trap van Niels Hurkx. Met een 1-0 ruststand zochten beide teams de kleedkamers van Sportpark Vierhoeven op.

Na rust kwam de Bergenaren weer op gelijke hoogte. Na de gelijkmaker zette Patrick Hagens de oranje witten op een 2-1 voorsprong. Het leek er op dat RBC 2 de finale zou gaan halen, maar Nieuw Borgvliet 2 gooide roeit in het eten. In de laatste minuut brachten zij opnieuw de stand in evenwicht: 2-2. Omdat er bij de reserveteams niet verlengd wordt, moesten penalty's de beslissing gaan brengen.

In die penaltyreeks werd Michael Kromdijk de grote held. Hij stopte maar liefst drie pingels. Uiteindelijk was het Jimmy Jansen die het definitieve vonnis over Nieuw Borgvliet 2 voltrok en de stand in penalty's op 3-2 bracht.

De finale is in Bruinisse op zaterdag 28 mei om 14.00 uur tegen DVO '60 2. (Foto: Arthur Verbraak)