1e plaats voor RBC U9 op Pinkstertoernooi Baronie

14-05-2016

BREDA - RBC U9 behaalde op het Pinkstertoernooi van Baronie de eerste plaats in de B-poule. Een verslag van Charel Habets:

Vandaag, zaterdag 14 mei, heeft RBC U9 deelgenomen aan het Pinkstertoernooi van Baronie. Bij aankomst werd de nodige informatie uitgedeeld. De planning van de te spelen wedstrijden was duidelijk te lezen op diverse borden op het sportpark de Blauwe Kei. Voor iedere speler en begeleider werd een lunchpakket en ijsje gereserveerd, wat in de loop van de ochtend opgehaald kon worden. Alles was zeer goed georganiseerd. Na afloop werden om 17.00 uur de prijzen uitgereikt. Onze jongens mochten weer een beker komen ophalen: de 1ste prijs van de B-poule. Voor de A-poule waren de boys op de 3de plaats geëindigd en mochten daardoor verder in de B-poule.

Het begin verliep niet zoals de meegekomen supporters en Gommy graag hadden gewild. ASWH F1 was een maatje te groot en zij wonnen met 3-0. Tegen Terheijden F1 werd dat goed gemaakt met een 5-1 winst, waarbij Damian vier keer scoorde en Johan de vijf volmaakte. Daarna werd tegen Baronie F1  in de laatste minuut een 1-1 gelijkspel weggegeven en boekte Baronie nog de 1-2 winst. Damian had de 1-0 gescoord na een voorzet van Johan. De laatste wedstrijd in de poule werd alsnog gewonnen met 3-0. Luque, Daan en Damian, uit onder andere een assist van Damian, corner van Luque en een mooie solo van Floris. Het was helaas niet voldoende om de best geplaatste nummer 3 uit poule A en B te worden.

In de middag dus de competitie verder in de B-poule. Terheijden F1, GSBW F1, Baronie F3 en FC Bergen F1 waren nu de tegenstanders. In wedstrijden van 17 minuten is het toch belangrijk om snel te scoren en dan proberen de winst vast te houden. Tegen Terheijden F1 werd met 3-2 gewonnen en werd door Luque op aangeven van Anouar eenmaal en door Remco tweemaal afgerond. Intussen deed Shendell steeds goed werk en was het team blij dat er weer een vaste sluitpost klaar stond. FC Bergen F1 werd daarna met 2-0 verslagen. Er ontstond wat tumult, toen er onaardigheden dreigden te ontstaan. Op dat moment blijkt wel hoe belangrijk de scheidsrechter in zijn rol moet blijven. Damian maakte de 1-0 met een afstandsschot en Johan rondde een voorzet van Daan goed af. De volgende partij was belangrijk omdat GSBW F1 al gelijk stond in wedstrijdpunten. Floris was uitgevallen. Een speler minder wil zeggen dat de inzet van de jongens een tandje hoger moest. De verdediging kreeg het moeilijker, maar na de 0-1 maakte Luque 1-1 uit een corner van Anouar met zijn hoofd. Het werd nog 1-2 door een snelle uitval op Shendell, maar het werd toch 2-2 door Daan na een vrije schop van Anouar. De laatste wedstrijd kreeg dus een opdracht: zoveel mogelijk scoren!!!! Samir bleef achterin goed op zijn post en binnen 5 minuten stonden de jongens al op 4-0 tegen Baronie F3. Johan werkte af na een steekpass van Luque: 1-0. Johan maakte een typische F-jes frommelgoal: 2-0. Luque werkte goed af na een pass van Daan: 3-0. Na een schot op doel en tegen de keeper door Daan maakt Luque de 4-0. Kat in bakkie zou je denken, maar de jongens van Baronie F3 kwamen terug in hun spel en scoorden 2 maal. In de laatste minuut scoorde Damian op een voorzet van Johan: 5-2. Uiteindelijk waren de “12 doelpunten voor“ juist genoeg voor de 1ste prijs beker in de B-poule. GSBW F1 had “10 doelpunten voor” en dat leverde hun de 2de prijs op.

Al bij al weer een mooie toernooidag voor de jongens en een goede training voor volgende week. Zaterdag bij Unitas '30 en zondag in De Kuip een toernooi!!! Heel houden is belangrijk, zeker als de spelersgroep niet zo groot is.