RBC brengt Victoria '03 eerste nederlaag toe

01-05-2016

ROOSENDAAL - Voor bijna 500 toeschouwers heeft RBC koploper Victoria '03 de eerste nederlaag van dit seizoen bezorgd. In een sfeervol Herstaco Stadion wonnen de Roosendalers met 1-0 door een goal van invaller Jari Voeten.

Voor RBC telde vandaag maar één ding en dat was een overwinning. De ploeg van Danny Mathijssen nam dan ook direct het initiatief. Halverwege de eerste helft wist Victoria '03 steeds meer tegenwicht te bieden door er via gevaarlijke counters goed uit te komen. Beide ploegen kregen kansen om de score te openen, waarbij Dennis Tevel van Victoria '03 nog de grootste mogelijkheid kreeg. Zijn schot ging echter rakelings naast. De laatste mogelijkheid voor rust was voor de goed spelende Tim Egglij, maar ook hij kwam niet tot scoren waardoor beide ploegen met een 0-0 ruststand de kleedkamer konden opzoeken.

Het spelbeeld was in de tweede helft niet anders dan voor rust. RBC zocht de aanval en Victoria '03 leunde op haar defensie en de counter. De spanning in het duel werd steeds groter naarmate de tijd verstreek. Een kwartier voor tijd zette invaller Jari Voeten het Herstaco Stadion in vuur en vlam. De U19-speler knalde op aangeven van Remko van der Kruyssen de 1-0 achter Victoria-doelman Niels van Sundert. Nu moest Victoria '03 het roer wel omgooien en zocht nu wel de aanval. Maar hoe de koploper ook probeerde, de RBC-defensie hield keurig stand. En nu werd RBC met haar snelle buitenspelers juist weer levensgevaarlijk in de counter. Ook een vrije trap van Tim Egglij werd nog kundig gekeerd door de Oudenbosche doelman. Victoria-trainer Marc de Weerd stuurde diep in blessuretijd diezelfde Niels van Sundert nog mee naar voren, maar dat mocht niet baten. RBC had nog wel het geluk dat vlak voor tijd een bal op de lat belandde, maar trok de verdiende overwinning toch over de streep.

Trainer-coach Danny Mathijssen sprak na afloop over een terechte overwinning: "Deze overwinning is uitstekend voor het moraal van de ploeg. Wij hebben gedaan wat we moesten doen en de druk ligt nu bij Victoria. Wij blijven voor de overwinningen gaan en zien dan wel waar het schip strand. Over het geheel genomen vond ik de winst verdiend, wij speelden voor de overwinning en hebben die terecht afgedwongen."

Door het 3-3 gelijkspel van SC Gastel tegen Grenswachters stijgt RBC naar de tweede plaats op de ranglijst. Ook in de derde periode stijgen de oranje witten naar de tweede plek. Volgende week speelt RBC thuis tegen HSC '28. Koploper Victoria '03 speelt uit tegen Grenswachters en SC Gastel ontvangt BVV '63. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - Victoria '03 1-0 (0-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Gino Pieter, Danny Verstijlen, Joey Tak (Mike Schalk), Laszlo Boomaars (Jari Voeten); Lars de Voogd, Tim Egglij, Remko van der Kruyssen; Papito Puriël, Jovanni van Nijnatten (Andrej Numanovic), Kevin van Andel

Scoreverloop: 75' Jari Voeten 1-0

Scheidsrechter: M. Bennacer