RBC U9 wint ook laatste wedstrijd

23-04-2016

ROOSENDAAL - RBC U9 speelde vandaag de laatste competitiewedstrijd. De kampioen van de 1e klasse 1.4 won ook haar laatste wedstrijd. Rood Wit W F1 werd met 6-0 verslagen. Een verslag van Charel Habets:

Beste fan van RBC U9. Het seizoen loopt langzaam naar het einde. De accu weer opladen als je weet, dat je al kampioen bent, is dan de kunst van de meester. De kans om de sportieve uitdaging te licht op te vatten is aanwezig. Gommy Nooijens maakte dat bij het groepsgesprek duidelijk aan de boys van RBC U9 bij aanvang van de wedstrijd tegen Rood-Wit F1. Deze dag is de laatste competitie wedstrijd. En dan zijn er de fans aanwezig;  alle ouders, broertjes, zusjes, opa´s en oma´s en overige liefhebbers. Gezellige drukte dus in het Herstaco stadion waar de zon volop schijnt bij aanvang van de wedstrijd. Onder de klanken van RBC komen de spelers het veld opgelopen. De opstelling kent weinig verrassingen. De groep is dit seizoen  gegroeid tot een hecht clubje jonge voetballers. In doel Shendell. Achter spelen Anouar, Floris en Jort en de voorhoede begint met Remco, Luque en Damian. Reserve staan nu Johan, Daan en Samir. Elke 5 minuten zal een speler gewisseld worden.

De wedstrijd verloopt toch zoals je volgens de stand op de ranglijst mag verwachten. RBC U9 combineert naar hartenlust. Floris geeft de bal regelmatig voor en Remco laat het publiek smullen van enkele schijnbewegingen. In de 12e min. weet Anouar de 1-0 op het scorebord te schieten. Vanuit een vrije schop schiet hij direct op doel. De keeper raakt de bal nog wel, maar die vliegt toch in het net. En 2 minuten later laat Anouar zien, dat hij over een goed schot beschikt. Met een afstandsschot vanaf links vliegt de bal achter de keeper: 2-0. Als de boys vooral steevast de aanval opzoeken, komt er toch een kans voor Rood Wit F1. Jort weet echter met een sliding de aanval op het doel van Shendell te blokkeren. Dan is het rust en kunnen de spelers even genieten van iets drinken.

Extra verrassing in de kleedkamer zijn de slingers met de tekst “KAMPIOEN” (zie foto). Eerst nog de wedstrijd afwerken. De tweede helft kent weer een aanvallend RBC en vandaag is Johan het doelgericht schieten en koppen een beetje kwijt. In de 25e min is het dan Damian, die op een assist van Remco de 3-0 scoort. Johan kopt weer een keer naast en hij Damian en Floris komen niet tot scoren als ze alleen voor de keeper van Rood-Wit F1 komen. Intussen is Samir weer erg goed op dreef en daar komt vandaag geen aanvaller van Rood-Wit F1  voorbij. Vanaf de 34e minuut begint de goal machine weer te draaien. Van Samir wordt de aanval opgezet naar Damian, die voorzet op Floris, die beheerst de 4-0 scoort. Daan, nog zo´n loopwonder krijgt dan 2 minutem later de bal op rechts en zet goed voor. Johan kop raak !!!! en brengt daarmee de stand op 5-0. De wedstrijd duurt dan nog 4 minuten, maar de boys willen werken tot het laatste fluitsignaal. De drive is erg groot. Luque maakt dan ook zijn doelpunt in de laatste minuut, na een pass van Floris dwars door het midden: 6-0. Dan fluit de scheids de wedstrijd af en kan het feesten beginnen voor de jongens van RBC U9.

En een feest wordt het, wanneer zij in het supporterscafé door een boog van ouders heen gaan om hun trofee op te halen. Noud houdt de traditie hoog en het interview met de boys is stoer. Namens de RBC supporters wordt dan een medaillon uitgedeeld. Namens de ouders krijgen ze een schitterende beker als herinnering. De taart wordt met plezier aangebroken en ook worden ze getrakteerd op een maaltijd friet met snacks en drinken.

Al bij al een mooie afsluiting van een lang seizoen, dat nog wordt vervolgd met elke week een toernooi voor RBC U9. Betere ambassadeurs kan RBC zich niet voorstellen. Succes boys.