RBC U17 kampioen in de Hoofdklasse

16-04-2016

PRINSENBEEK - RBC U17 werd vandaag kampioen van de Hoofdklasse F bij de B-junioren. Door een 3-4 overwinning bij Beek Vooruit B1 werden de oranje witten onbereikbaar voor de concurrentie. Een verslag van Johan Sebregts:

Met 8 punten voorsprong en nog 3 competitiewedstrijden te spelen, kon het dit weekend gebeuren: bij een overwinning op Beek Vooruit zou het kampioenschap in de hoofdklasse F in de wacht gesleept worden.

De jongens waren gespannen, want Beek Vooruit, getraind door Pierre van Hooijdonk, is een ploeg met vooral veel fysiek sterke 2e jaars-spelers en zou zich niet zo maar gewonnen gegeven. Heel belangrijk dus om zelf te voetballen en alert te zijn op vrije trappen en corners van Beek Vooruit, waarin de kopsterke ploeg gevaarlijk is.

Het begin van de wedstrijd was licht in het voordeel van RBC, Jammer was het dan ook dat in de 10e minuut een verkeerde terugspeelbal op Rowin net niet meer weggewerkt kon worden en keeper Jordy gepasseerd werd door Van Hooijdonk jr. De achterstand van 1-0 leverde een mentale tik op voor de RBC-ers waaruit ze zich even moest herpakken. Net voor rust was het een voorzet van Wouter die op miraculeuze wijze achter de keeper van Beek Vooruit belandde. Met 1-1 gingen de jongens de rust in.

Het begin van de 2e helft lieten de RBC-ers beter positiespel zien en speelden met meer druk naar voren. Vooral Yeidi had een aantal kansen op het 2e doelpunt, maar het was Rowin die met een beheerst schot langs de keeper de stand op 1-2 bracht. Binnen een paar minuten werd een schot van Yeidi door een Beek Vooruit verdediger met een sliding verkeerd weggewerkt tot een eigen doelpunt. Met een 1-3 voorsprong mocht langzaam aan het kampioenschap gedacht worden.

Helaas bracht de 1-3 voorsprong niet de rust in de wedstrijd, maar werd het spel steeds onrustiger en harder. Beek Vooruit voetbalde fysiek waarbij steeds de grens van het toelaatbare werd opgezocht. Veel irritaties en overtredingen volgden en de scheidsrechter verloor langzaamaan de grip op de wedstrijd. De tegenstander was op zoek naar overtredingen en waar vooraf voor gevreesd werd, gebeurde. Uit vrije trappen, waarbij de air force van Beek Vooruit met zeker 5 jongens van 1.85 mtr, steeds voor de goal voor heel veel gevaar zorgden, werd het binnen een paar minuten 2-3 en zelfs 3-3.

Met nog 20 minuten te spelen, was de titel weer uit het zicht. De RBC-ers probeerden nog wel tot goed voetbal te komen, maar de zuiverheid was uit het spel. In de 70e minuut waren het juist de centrale verdedigers van RBC die voor het beslissende doelpunt zorgden. Een vrije trap van Rowin krulde over de Beek Vooruit verdediging en werd door Sietse aangenomen, die zijn lichaam goed tussen de verdediger zette en de bal links van de keeper in de hoek schoof. Het doelpunt werd uitzinnig gevierd. Zou het dan toch nog gaan gebeuren…….

Het slot van de wedstrijd was zeer stressvol voor alle meegereisde supporters. Het spel werd regelmatig stilgelegd door stevige overtredingen van Beek Vooruit en de hieruit volgende opstootjes. Beek Vooruit had zelfs nog bijna de gelijkmaker in het vizier, gelukkig rolde de bal net naast de rechterdoelpaal. Het laatste fluitsignaal was dan ook zeer welkom!

Met de 3-4 overwinning op Beek Vooruit zijn de jongens van RBC U17 niet meer in te halen en zijn ze verdiend kampioen geworden in de Hoofdklasse. Een knappe prestatie van deze jonge ploeg met vooral 1e jaars B-junioren, die zich volgend jaar in de 4e divisie mag gaan meten. Jongens Proficiat! (Foto: Arthur Verbraak)