RBC U9 doet goede zaken

07-04-2016

OUD GASTEL - RBC U9 deed afgelopen zaterdag uitstekende zaken en zette een goede stap naar de titel. De jongste RBC-ers wonnen bij directe concurrent SC Gastel F1 en hebben nu een voorsprong van 6 punten. Een verslag van Charel Habets:

Zaterdag ochtend, aanvang 9 uur 's morgens stond er weer een topper op het programma: SC Gastel F1 – RBC U9. De nummer 2 tegen de nummer 1 van de competitie  F-pupillen 1e klasse 1.4. Het was droog weer en een aangename temperatuur. RBC U9 was niet helemaal compleet. De topscorer van het team, Floris, was op voorjaarsvakantie. En het team van SC Gastel heeft ook een erg goed doelgemiddelde. Een klassieke 6 punten wedstrijd. Bij verlies sta je op gelijke hoogte en bij winst sta je 6 punten los. Met nog 3 wedstrijden te gaan geeft winst een mooi vooruitzicht op een goede eindklassering. Het werd een bloedstollend duel.

In de achterhoede begonnen Samir, Jort en Daan met een duidelijke boodschap: laat de tegenstander niet te dicht bij de goal komen! Vorige week was Daan al weer op zijn oude niveau. Dat oude niveau van voor de winter krijgt Jort ook weer terug. Samir blijft een harde werker, die niet zomaar zijn tegenstander vrijuit laat spelen. De voorhoede begon met Luque en Johan op de vleugels en Anouar in het centrum. Ook was voor hun de opdracht, waar nodig meeverdedigen en storen op het middenveld! Zij hebben het vizier gericht op de goal van de tegenstander… Daar moet die bal in! Remco en Damian begonnen als reserve speler. Het wisselen van spelers is een karwei van de trainer.

In de eerste helft duurde het tot de 14de minuut dat RBC U9 de 0-1 maakte. Uit een corner, genomen door Anouar, maakte Johan het doelpunt. Daarna kwam SC Gastel enkele keren dicht bij een gelijke stand, maar Shendell keepte weer safe en de schoten misten het doel of raakten de lat. Er kwamen pijntjes en lichte blessures bij spelers, die geraakt werden aan voet en enkel, dat gaf toch weer nodige wissels. Het rustsignaal kwam op een goed moment. De spelers weer eens wijzen op hun taken!

De tweede helft was 2 minuten oud toen Johan een assist gaf op Damian, die hard tegen de bal op goal schoot. Onhoudbaar rolde de bal achter de lijn: 0-2. Daarna werd SC Gastel toch weer sterker en moest de trainer blijven wijzen op de verdedigende taken. SC Gastel maakte toch al snel de 1-2 en werd het een echte strijd om de bal. Alle hens aan dek. Shendell dook stevig op de bal voor de aanvallers nog eens konden aanleggen. Maar de boys hielden stand tot het eind en met de overwinning hebben zij zich een goede dienst bewezen

Nog 3 wedstrijden te gaan dus naar het einde van de competitie. Aankomende zaterdag in het Herstaco Stadion, aanvang 10.00 uur, tegen Hoeven F1 thuis spelen! Wellicht komt er veel publiek.

Na afloop van de wedstrijd werden de spelers toegejuicht door het publiek (zie foto).