RBC U9 blijft ranglijst aanvoeren

19-03-2016

ROOSENDAAL - RBC U9 won vandaag met 5-1 van BSC F1 en blijft daarmee koploper in de 1e klasse. Een verslag van Charel Habets:

De boys begonnen vroeg: weer een half uur eerder. Half 9 en al vol aan de bak. Dus eerst maar eens de yell goed uitvoeren. Dat hebben ze zich al aardig eigen gemaakt. Zie de foto.

Dan de wedstrijd. RBC U9 tegen BSC F1 en scheidsrechter: Mike Schalk. De eerste helft weet BSC zich niet zo goed te verdedigen tegen de aanvallen van RBC U9. In de 5e minuut maakt Floris de 1-0 nadat hij een bal goed opvangt uit een uittrap van de keeper. BSC heeft daarna pech in de afwerking. Shendell heeft een goede safe en later staat de paal een doelpunt in de weg. De boys ballen vrolijk verder met goed verzorgd samenspel en als Floris een lobje geeft aan Damian weet hij die goed af te maken: 2-0. Even later maakt Floris de 3-0 na een mooie solo vanaf het middenveld. De boys laten BSC F1 niet in hun spel komen en als Damian de bal onderschept maakt hij het beheerst af in de rechter beneden hoek: 4-0. Als Anouar dan de 5-0 maakt op een assist van Floris is het goede spel van RBC U9 helemaal op voor vandaag.

Na de pauze is het een heerlijk ochtendje FC Knudde voetbal. Aan beide kanten wordt hard gewerkt, maar BSC heeft wel veel pech. De eerste minuten komen de boys nog wel bij de goal van BSC, maar een schot op doel na mooi samenspel tussen Anouar en Luque gaat er niet in. En BSC krijgt de ene corner na de andere voor het doel van Shendell. Ze moeten wachten tot de 38e minuut wanneer ze dan eindelijk de verdiende tegengoal maken: 5-1.

Het is goed zo en Jort, Daan, Damian, Floris, Luque, Johan, Samir, Anouar, Remco en Shendell winnen dan nog wel de penalty reeks. Ze bedanken het publiek en gaan genieten van de traktatie van de aanvoerder Samir, die jarig is.