Winst in Woensdrecht

13-03-2016

WOENSDRECHT - RBC blijft koploper Victoria '03 op de hielen zitten. Met een 0-4 overwinning werd WVV '67 in Woensdrecht verslagen. De achterstand blijft twee punten, want de Oudenboschenaren wonnen - volgens eigen zeggen met de hakken over de sloot - met 1-2 bij BVV '63.

RBC kende een flitsende start. Binnen twee minuten schoot Gino Pieter, uit een vrije trap van Kevin van Andel, de oranje witten op een 0-1 voorsprong (zie foto). "Na die snelle voorsprong werden we een beetje gemakzuchtig," aldus hoofdtrainer Martijn van Galen, "en behoedde Thierry Aarts ons met een paar puike reddingen voor een tegendoelpunt. Na tien minuten hadden we de wedstrijd onder controle." RBC begon weer aan te dringen en dat resulteerde in een schot op de paal door Deion Goveia. Even later ging Kevin van Andel alleen op de keeper af, maar werd onreglementair gestuit. Scheidsrechter Smits zag er echter geen strafschop in en gaf WVV-keeper Van den Heuvel slechts geel. "Dat was een 100% strafschop en die keeper had rood moeten krijgen," aldus Van Galen. Even later gaf Smits wel een strafschop na een overtreding op een flitsende Papito Puriël. De pingel werd benut door Kevin van Andel: 0-2.

In de tweede helft voerde RBC de druk verder op en dat resulteerde al snel in de 0-3 door een eigen doelpunt van WVV '67. RBC kreeg daarna nog voldoende mogelijkheden om de score verder op te voeren, met name Papito Puriël, Deion Goveia, Gino Pieter en Andrej Numanovic. Van Galen: We hadden er in de tweede helft meer kunnen scoren, maar we speelden soms wat slordig, maar verder heel volwassen." Uiteindelijk werd het toch nog 0-4. Topscorer Kevin van Andel dook alleen op voor de Woensdrechte doelman en maakte zijn tweede van de middag.

"Op naar volgende week," zei een strijdlustige RBC-coach bij het verlaten van Sportpark Fortuin. RBC speelt dan thuis tegen rode lantaarndrager Zeeland Sport. Koploper Victoria '03 is gastheer voor SC Welberg. (Foto: Arthur Verbraak)

WVV '67 - RBC 0-4 (0-2)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Gino Pieter, Danny Verstijlen, Tim Egglij, Laszlo Boomaars; Danny Mathijssen, Lars de Voogd, Redouan el Allaoui (Remko van der Kruyssen); Papito Puriël, Deion Goveia (Andrej Numanovic), Kevin van Andel.

Scoreverloop: 1' Gino Pieter 0-1; 44' Kevin van Andel 0-2 (strafschop); 51' e.d. WVV '67 0-3; 80' Kevin van Andel 0-4 (strafschop)

Scheidsrechter: A.A.L.A. Smits