Mooie overwinning RBC U9

07-03-2016

ROOSENDAAL - Afgelopen zaterdag boekte RBC U9 een mooie overwinning op Unitas '30 F2. Een verslag van Charel Habets:

Zaterdagochtend om 8 uur is het kunstgrasveld in het Herstaco Stadion nog wit uitgeslagen. De nachtvorst wordt gelukkig snel door een zonnetje verdreven. Het veld is bespeelbaar en dat is goed voor RBC U9. Met de intromuziek wordt het veld betreden: RBC U9 tegen Unitas´30 F1.

De trainer had er nog op gewezen…. Begin de wedstrijd vol enthousiasme en probeer de tegenstander van begin af aan onder druk te zetten. Dat hadden de boys goed onthouden en na 11 minuten stond het al 4 tegen 0. De voorhoede begon met Luque, Floris en Johan. Johan had weer een hattrick gescoord en Floris maakte zijn doelpunt met een gemikt schot. Het was niet dat Unitas´30 slecht speelde, want er ging een schot voor de goal langs, de lat werd een keer geraakt en Shendell stond weer steeds goed opgesteld. De verdediging startte met Remco, Anouar en Daan. Na een spelerswissel  was in de verdediging Samir als stofzuiger wel de meest opvallende speler. Onvermoeibaar hield hij alles en iedereen tegen. Toch maakt Unitas´30 in de 18de minuut de tegengoal. Ruststand 4-1.

De jongens van Unitas´30 kwamen na de rust weer snel onder druk te staan en bij een corner werd de 5-1 zelf met het hoofd gemaakt. Na goed uitverdedigen van Samir werd Damian bereikt, die de kans niet onbenut liet en de 6-1 scoorde in de 32ste minuut. 4 minuten later, op een diepe bal van Anouar op Johan, maakte hij  7-1. In de 38ste minuut kreeg Floris de bal op de eigen helft en deze keer soleerde hij prima door langs de verdedigers van Unitas´30 en maakte de 8-1. Uit een corner in de laatste minuut maakte Unitas´30 een eigen doelpunt bij een poging de bal weg te schoppen. Eindstand 9-1.

De boys: Shendell, Samir, Luque, Anouar, Johan, Daan, Floris, Damian en Remco bedankten daarna nog samen het publiek. Het veld is dan weer schitterend groen…