RBC komt goed uit de winterstop: 3-0 winst op DEVO

03-03-2013

Bron: rbcfans.nl

Na drie afgelastingen kon vandaag eindelijk de eerste competitiewedstrijd in 2013 gespeeld worden. De hervatting is voor RBC prima verlopen. Er werd met 0-3 gewonnen bij DEVO en naaste concurrent OMC ging onderuit bij SVC (2-1).

De aanvoerdersband zat vanmiddag als vanouds om de arm van Ivo Vergouwen. De middenvelder was op tijd hersteld van een enkelblessure die hij eind januari opliep tijdens de training. RBC begon goed aan de wedstrijd en dat resulteerde al snel in twee schietkansen voor diezelfde Vergouwen. De bezoekers dicteerden vervolgens het spel, maar kregen weinig ruimte van de ploeg uit Bosschenhoofd. Uitgespeelde kansen waren dan ook schaars. RBC werd nog wel enkele keren gevaarlijk uit hoekschoppen en vrije trappen, maar het balletje wilde net niet goed vallen. Aan de overkant bleef het oppassen voor counters van DEVO, waarbij RBC soms wel erg veel ruimte weggaf.

In een fase vlak voor de pauze had de thuisploeg zelfs het beste van het spel en mocht RBC van geluk spreken dat het op de been bleef. Keeper Arthur van den Broek hield met twee knappe reddingen zijn doel schoon en kreeg daarnaast hulp van de paal. Daarnaast kopte een speler van DEVO, volledig vrijgelaten, uit een hoekschop net over het doel. Op slag van rust had RBC desondanks nog op voorsprong kunnen komen, maar ook Vergouwen vond de paal op zijn weg.

Het begin van de tweede helft toonde gelijkenissen met de thuiswedstrijd tegen DEVO. Toen wist RBC binnen een mum van tijd uit te lopen van 1-0 naar 5-0. Nu stond het na een kwartier 0-3. Arman Grigorian opende de score. Hij benutte de rebound, nadat verdediger David van Kiel de lat had geraakt. Het duurde niet lang voordat de tweede treffer viel en het verzet van DEVO was gebroken. Wiebe de Kok werd weggestuurd over de rechterflank en zijn voorzet werd in één keer op de slof genomen door Anouar el Khassim, die zijn uithaal schitterend in de kruising zag verdwijnen.

Even later kwam El Khassim slecht terecht toen hij werd gevloerd door een speler van DEVO. Hij moest naar de kant met – naar wat het zich liet aanzien – een schouderblessure. Uit de vrije trap die volgde tilde Grigorian de score op fraaie wijze naar 0-3. Na een overstapje van Redouane el Allaoui schoot de vleugelaanvaller de bal rechtstreeks achter de doelman.

Van DEVO had RBC weinig meer te vrezen, al kregen de RBC’ers wegens oplopende vermoeidheid en wellicht ook frustratie wel wat vaker een schop te verduren. De oranje-witten kregen steeds meer ruimte om te voetballen en creëerden ook kansen, maar DEVO’s goalie hield op miraculeuze wijze inzetten van De Kok en Mark van der Wegen uit zijn doel.

Door deze overwinning en het verlies van OMC heeft de ploeg van trainer Erwin van der Woerdt nu drie punten voorsprong. Bovendien heeft RBC nog een duel tegoed.

DEVO-RBC 0-3 (0-0)
0-1 Arman Grigorian
0-2 Anouar el Khassim
0-3 Arman Grigorian

Opstelling RBC:
Arthur van den Broek, Nick Maas, Dennis Voermans, David van Kiel, Jesse Verbraak; Ivo Vergouwen (Ruben Busé), Mark van der Wegen, Anouar el Khassim (Zakaria ben Slimane); Arman Grigorian, Wiebe de Kok en Redouane el Allaoui (Nick Smit).