RBC wint in Nispen

21-02-2016

NISPEN - RBC heeft zich goed hersteld van de nederlaag tegen SC Gastel. In Nispen was RBC met 1-3 te sterk voor NSV.

De oranjehemden kwamen al snel op voorsprong. Andrej Numanovic zette RBC op 0-1 nadat de NSV-doelman een schot van Papito Puriël niet onder controle had gekregen (zie foto). Halverwege de eerste helft kwam het offensief van RBC enigszins tot stilstand, waardoor NSV in staat werd gesteld om zich terug in de wedstrijd te spelen. De geelzwarten kwam dan ook terug tot 1-1, maar hadden daarvoor wel hulp nodig van RBC-verdediger Gino Pieter, die de bal per ongeluk in eigen doel werkte. Diezelfde Pieter behoedde RBC weer wel voor een achterstand. Net voor rust wist RBC-keeper Thierry Aarts een doelpoging van NSV te keren, waarna Pieter de ingezette rebound van de lijn haalde.

In de tweede helft was RBC de betere ploeg. Nadat Kevin van Andel al een goede kans had gemist, schoot hij RBC wederom op voorsprong na een door scheidsrechter Van de Brink toegekende strafschop. Vrij snel daarna vergrootte RBC's topscorer de marge. Van Andel verschalkte de Nispense keeper in de korte hoek: 1-3. In het restant van de wedstrijd waren er nog twee goede mogelijkheden voor Van Andel en Puriël, maar beide kansen werden niet meer benut.

Ondanks de overwinning vond hoofdtrainer Martijn van Galen het geen superwedstrijd: "Ik ben blij met de overwinning, al ging het allemaal best stroef. Na de openingstreffer kakten we een beetje in. NSV kreeg zelfs de betere kansen om met een voorsprong te gaan rusten. Na de rust hadden we wind tegen en ging het iets beter. Door een strafschop en een individuele actie van Kevin van Andel konden we naar 1-3 uitlopen. Daarna moest NSV aandringen, waardoor we aanvallend meer ruimte kregen. Het belangrijkste is echter dat we na de nederlaag van vorige week gewoon weer drie punten hebben gepakt."

Omdat SC Gastel vandaag 2-2 gelijk speelde tegen ODIO, liep RBC weer twee punten in op de nummer 2. De achterstand op koploper Victoria '03 blijft vijf punten. Zij wonnen met 1-2 bij Zeeland Sport. In de 2e periode blijft de achterstand van RBC op Victoria '03 een punt. Volgende week speelt RBC de laatste wedstrijd in de 2e periode en gaat dan op bezoek bij Grenswachters. Victoria '03 speelt de laatste wedstrijd tegen NSV op een later tijdstip. (Foto: Arthur Verbraak)

NSV - RBC 1-3 (1-1)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Gino Pieter, Danny Verstijlen, Tim Egglij, Laszlo Boomaars; Danny Mathijssen (Deion Goveia), Lars de Voogd, Redouan el Allaoui (Remko van der Kruyssen); Papito Puriël, Andrej Numanovic, Kevin van Andel

Scoreverloop: 0-1 Andrej Numanovic, 1-1 Gino Pieter (e.d.), 1-2 Kevin van Andel (penalty), 1-3 Kevin van Andel

Scheidsrechter: M. van de Brink