Tiende overwinning op rij

31-01-2016

ROOSENDAAL - RBC heeft zijn tiende overwinning op rij behaald. Het stugge Noordhoek werd uiteindelijk door een kopbal van Danny Verstijlen geveld: 2-1.

RBC begon uitstekend aan de wedstrijd. Al in de tiende minuut moest Noordhoek-doelman Ruud Hendrikx voor de eerste keer in actie komen toen Andrej Numanovic alleen op hem af ging. Vanaf dat moment moest Noordhoek zich beperken tot tegenhouden en regen de kansen voor RBC zich aaneen: een gevaarlijke voorzet van Kevin van Andel die door iedereen werd gemist, Lars de Voogd van dichtbij, Van Andel die alleen voor de keeper op dook, een vrije trap van Danny Mathijssen, Van Andel die knap wegdraaide maar op de vuisten van Hendrikx schoot en Van Andel die net voorlangs kopte. Juist op het moment dat Noordhoek aan de greep van RBC leek te ontsnappen, zette Van Andel op aangeven van Numanovic RBC alsnog op een verdiende 1-0 voorsprong.

Ook hoofdtrainer Martijn van Galen had een goede eerste helft gezien: "We begonnen goed aan de wedstrijd. Ondanks dat Noordhoek verdedigend weinig ruimte weggaf, creëerden we enkele goede kansen. Hun doelman keepte wederom een puike wedstrijd. De laatste tien minuten voor rust waren een stuk minder, maar toch viel de 1-0 voor rust."

De tweede helft begon zoals de eerste helft was geëindigd. RBC had de bal, Noordhoek hield tegen. Maar na zo'n 20 minuten wist Noordhoek door wat opportunistisch spel het wedstrijdbeeld te kantelen. Dat resulteerde in de gelijkmaker door Sjoerd Kromdijk, die de bal erin wist te frommelen na een scrimmage voor het RBC-doel. Met nog zo'n 20 minuten op de klok, moesten de oranje-witten wederom op jacht naar een voorsprong. Die voorsprong kwam er weer in de 78e minuut. Danny Verstijlen kopte een vrije trap van Laszlo Boomaars achter de uitstekend keepende Ruud Hendrikx: 2-1 (zie foto). Daarna kopte Skender Memisi nog voorlangs en raakte Papito Puriël de lat, waardoor de spanning bleef. Vlak voor tijd miste Jordy van Geel de kans om Noordhoek alsnog op gelijke hoogte te brengen, waardoor RBC drie belangrijke punten binnensleepte. Van Galen over de tweede helft: "De tweede helft hinkten we een beetje op twee gedachten. Noordhoek werd gevaarlijk met wat opportunistisch spel. Dat resulteerde wel in de 1-1. Dus moesten we weer op zoek naar de 2-1. Die viel gelukkig door een goede kopbal van Danny Verstijlen. Daarna drong Noordhoek aan en werd het nog best spannend. Toch kregen we nog kansen om de 3-1 te maken en de wedstrijd in het slot te gooien."

Doordat koploper Victoria '03 in Hoogerheide niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel tegen METO, kwamen SC Gastel en RBC allebei twee punten dichterbij. De voorsprong op SC Gastel bedraagt nog 4 punten. RBC heeft 5 punten achterstand, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Volgende week is er geen competitievoetbal vanwege carnaval. Daarna speelt RBC op zaterdag 13 februari de topper tegen SC Gastel. De aftrap op Sportpark Blankershove is om 19.30 uur. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - Noordhoek 2-1 (1-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Andries Tolenaars, Danny Mathijssen (Remko van der Kruyssen), Danny Verstijlen, Laszlo Boomaars; Gino Pieter, Tim Egglij, Lars de Voogd; Kevin van Andel, Andrej Numanovic (Papito Puriël), Redouan el Allaoui (Skender Memisi)

Scoreverloop: 45' Kevin van Andel 1-0, 71' Sjoerd Kromdijk 1-1, 78' Danny Verstijlen 2-1

Scheidsrechter: T.J.G. van der Pluijm