RBC U9 verliest voorwedstrijd

10-01-2016

ROOSENDAAL - RBC U9 speelde voorafgaand aan de wedstrijd RBC - Cluzona een voorwedstrijd tegen Spartaan '20 F3. De Rotterdammers waren met 1-4 te sterk. Een verslag van Charel Habets:

Daar kwam dan eindelijk de dag waar RBC U9 al zolang op had gewacht. Een voorwedstrijd voordat RBC ging voetballen tegen Cluzona!

De wedstrijd van 2 x 20 minuten van RBC U9 tegen Spartaan ´20 F3 ging de eerste helft gelijk op.Het spel van beide teams zag er verzorgd uit en in de 13de minuut kwamen de boys op 1-0: een hoekschop van Floris werd goed ingekopt door Damian. Maar een minuut later stonden de boys toch een beetje verbaasd te kijken toen het 1-1 werd door een afstandsschot. Daarna hielden beide partijen elkaar goed in evenwicht.

Na de pauze ging het toch niet helemaal lekker voor de boys. Na 11 minuten in de tweede helft konden de aanvalsgolven van Spartaan '20 niet meer tegen worden gehouden. Er kwamen grote ruimten voor de tegenstander en Spartaan '20 maakte 1-2. Na een gevalletje van pech (kopbal in eigen doel) werd het 1-3. En uiteindelijk scoorde Spartaan '20 in de laatste minuut nog de 1-4. Bij een corner werd de bal niet voldoende weggewerkt, waardoor Spartaan ´20 met een afstandsschot kon scoren.

Al met al heeft de trainer weer voldoende punten gezien waar de komende weken aan gewerkt gaat worden. Komende weken gaat RBC U9 hard werken aan de tweede seizoenhelft.