RBC en Cluzona in evenwicht

10-01-2016

ROOSENDAAL - RBC en Cluzona hielden elkaar vanmiddag in het Herstaco Stadion in evenwicht. Beide ploegen vonden drie keer het net: 3-3.

Na de ongelijke strijd tegen NAC Breda bond RBC vandaag de strijd aan met 3e klasser Cluzona. De Wouwse ploeg staat in die 3e klasse halverwege de competitie op de vierde plaats. Desondanks was er van het klassenverschil in de eerste helft niet veel te merken. RBC nam een 2-0 voorsprong door Skender Memisi en Lars de Voogd. Vlak voor rust wist Ruben Maas voor Cluzona de aansluitingstreffer te scoren.

In de tweede helft ging Cluzona op jacht naar de gelijkmaker. Na ruim een kwartier zette Tom van Unen de 2-2 op het scorebord. Met nog tien minuten te gaan, wist Cluzona zelfs op een 2-3 voorsprong te komen door wederom Ruben Maas. Toch wist RBC er een gelijkspel uit te persen. Na een overtreding op Andrej Numanovic in de zestien, schoot Remko van der Kruyssen de toegekende strafschop achter de Wouwse doelwachter: 3-3.

RBC's hoofdtrainer Martijn van Galen was niet helemaal tevreden over het optreden van zijn ploeg: "De eerste helft speelden we redelijk, maar soms wel slordig. Vlak voor rust geven we de aansluitingstreffer weg. In de tweede helft speelde Cluzona dominanter en had het veel balbezit. Ook bij de derde tegengoal zagen we er slecht uit. Die slordigheden baren me wel zorgen. Gelukkig maken we de gelijkmaker nog op de valreep."

Een positief punt was in ieder geval de invalbeurt van Deion Goveia in het laatste kwartier. De van een langdurig blessureleed terugkerende spits knalde de eerste de beste bal op de lat.

RBC hervat de oefencampagne aanstaande dinsdag. Dan spelen de oranje witten in Sint Willebrord tegen 2e klasser Rood Wit W. Aanvang van de wedstrijd is 20.00 uur. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - Cluzona 3-3 (2-1)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk (Andreas Dalampekis), Danny Verstijlen, Danny Mathijssen (Deion Goveia), Laszlo Boomaars (Andries Tolenaars); Gino Pieter, Skender Memisi (Tim Egglij), Lars de Voogd; Papito Puriël, Kevin van Andel (Andrej Numanovic), Redouan el Allaoui (Remko van der Kruyssen)

Scoreverloop: 1-0 Skender Memisi, 2-0 Lars de Voogd, 2-1 Ruben Maas, 2-2 Tom van Unen, 2-3 Ruben Maas, 3-3 Remko van der Kruyssen