RBC U9 bekert verder

12-12-2015

ROOSENDAAL - RBC U9 speelde voor de 2e ronde van de Zwaluwen jeugdbeker tegen Hoofdklasser Halsteren F1. De boys van Gommy Nooijens plaatsten zich verrassend voor de volgende ronde. Na de reguliere speeltijd was de eindstand 3-3, maar U9 nam de penalty's beter dan de opponent. Een verslag van Charel Habets:

Zaterdag morgen 8.15 bij RBC loopt iedereen te stressen. De sleutel is zoek en RBC U9 zal toch in de clubkleuren willen voetballen tegen Halsteren F1. De laatste wedstrijd voor de winterstop! Een bekerwedstrijd tegen Halsteren F1, de derde van de hoofdklasse.Achter de schermen wordt hard gezocht naar de sleutel van de kast waar de kleding gereed ligt. De trainer vindt dit niet leuk: "We gaan toch niet spelen in trainingskleding!".Maar 5 minuten voor aanvang is de sleutel terecht. Dat is een zorg minder en onder de klanken van de RBC intro komen de spelers het veld op.

Een wedstrijd die je gezien moet hebben om het te geloven. U9 oftewel F-jes op z´n best. De ene ploeg nerveus vanwege het stadion.De andere ploeg nerveus vanwege de stand van de tegenstander  in de hogere competitie.

Na 17 minuten wordt het 0-1 voor Halsteren. In de 20ste minuut gaat Floris dan eens op zoek naar de goal en rondt mooi af na een solo. Binnen een minuut, de boys staan nog te genieten van de goal, wordt de 1-2 gescoord door snel tikwerk van Halsteren. Dat is balen en RBC moet de verdediging eventjes herstellen, want Halsteren blijft aandringen. Schotje tegen paal en lat en redding van Shendell houden de stand vast tot de rust.

Na rust komen de boys vol goede moed uit de kleedkamer. In de 36ste minuut wordt het 2-2 door een gemikt schot van Anouar. Maar die dekselse tegenstanders geven niet op en Halsteren komt in de 37ste minuut op 2-3. Dan denk je het is gebeurd, maar RBC dringt nog maar weer eens aan en er volgen weer een paar corners. In de 39ste minuut kopte Johan dan raak vanuit een corner vanaf links 3-3. De wedstrijd gaat nog een paar minuten door, maar het blijft 3-3.

Maar bij een bekerwedstrijd moet er een winnaar zijn. En bij het nemen van de penalty´s blijken de boys toch zuiverder te kunnen schieten dan de tegenstander.Bij de penalty´s wordt het 5-3 voor RBC en dus de boys door naar weer een ronde verder in het bekertoernooi.

Bij RBC U9 speelden vandaag: Shendell, Luque, Anouar, Johan, Daan, Floris, Jort, Damian, en Remco. Bedankt ook Halsteren F1. Het publiek heeft erg genoten.

Na afloop bedankten de spelers van RBC U9 het publiek voor hun steun. Klik hier voor een video fragment.