RBC sluit 2015 winnend af

13-12-2015

ROOSENDAAL - RBC heeft 2015 winnend afgesloten. In het Herstaco Stadion werd SC Welberg met 8-0 verslagen. Papito Puriël scoorde maar liefst vijf goals.

SC Welberg begon helemaal niet slecht aan het duel en maakte het RBC redelijk lastig. Toch was de eerste kans voor Lars de Voogd, maar zijn lob belandde op de lat. Ruim vijf minuten later werd Papito Puriël gevloerd binnen de zestien en schoot Kevin van Andel de toegekende strafschop achter SC Welberg-doelman Stefan Evers: 1-0 (zie foto). Tien minuten later ontving oud RBC-speler Mitch Krens zijn tweede gele kaart voor een overtreding op Redouan el Allaoui, dus rood, waardoor SC Welberg nog een uur met tien man verder moest. Uit de vervolgens toegekende vrije trap scoorde Papito Puriël 2-0. Omdat Kevin van Andel vervolgens een levensgrote kans voor open doel mistte, haalde SC Welberg slechts met een 2-0 achterstand de rust.

In de tweede helft waren de Roosendalers niet meer te houden. Reeds na drie minuten schoot Papito Puriël een vrije trap van Kevin van Andel binnen: 3-0. Tien minuten later liet Papito Puriël zijn derde goal van de middag aantekenen en bracht hij RBC op een 4-0 voorsprong. Ook verdediger Mike Schalk liet zich niet onbetuigd. Hij stoomde mee op naar voren en schoot de bal via de binnenkant van de paal in het vijandelijke doel: 5-0. In de 67e minuut moest Thierry Aarts plotsklaps zijn eerste redding verrichten op een serieuze doelpoging van SC Welberg, maar hij hield zijn doel keurig schoon. Vijf minuten later bood Kevin van Andel een niet te missen kans aan Papito Puriël. Hij faalde niet en zette RBC op 6-0. Een kwartiertje later verschalkte diezelfde Puriël de Welbergse keeper voor de vijfde keer: 7-0. Het slotakkoord was voor Kevin van Andel, die een minuut later de 8-0 op het scorebord zette. De wedstrijd werd na afloop nog ontsierd door twee rode kaarten voor de assistent-scheidsrechter en een begeleider van SC Welberg vanwege commentaar op de leiding.

De man of the match Papito Puriël (zie foto) was blij met de overwinning van zijn ploeg: "Persoonlijk vond ik dat we een moeizame start hadden en in de rust had ik niet verwacht dat we zouden uitlopen naar 8-0. Ik ben zeker blij met de vijf goals, maar vind het vooral belangrijk dat we als team de eerste seizoenshelft goed hebben kunnen afsluiten."

Ook hoofdtrainer Martijn van Galen was tevreden: "Het was een mooie overwinning. In de eerste helft hadden we al meer moeten scoren. Mooi dat Papito Puriël zo belangrijk was en dat Mike Schalk gescoord heeft. Nu even het gas er af. Na de winterstop starten we gelijk met een pittig en uitdagend programma."

Omdat Victoria '03 vandaag ook tot winst kwam, blijft RBC op de tweede plaats staan met vier punten achterstand op de ploeg uit Oudenbosch. In de 2e periode blijft RBC koploper. Foto's: Arthur Verbraak

RBC - SC Welberg 8-0 (2-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Danny Mathijssen (Andreas Dalampekis), Danny Verstijlen, Laszlo Boomaars; Gino Pieter, Tim Egglij (Skender Memisi), Lars de Voogd; Papito Puriël, Kevin van Andel, Redouan el Allaoui (Andries Tolenaars)

Scoreverloop: 19' Kevin van Andel 1-0 (penalty), 30' Papito Puriël 2-0, 48' Papito Puriël 3-0, 59' Papito Puriël 4-0, 63' Mike Schalk 5-0, 73' Papito Puriël 6-0, 86' Papito Puriël 7-0, 87' Kevin van Andel 8-0

Scheidsrechter: A.H.P. Rijpert