RBC stijgt naar 2e plaats

06-12-2015

HEERLE - De eerste vier wedstrijden pakte RBC slechts twee punten. Vanaf dat moment ging RBC winnen. Vandaag werd met 1-4 gewonnen bij HSC '28, waardoor RBC inmiddels naar de tweede plaats wist te stijgen.

Ook HSC '28 was, net zoals de andere tegenstanders uit de laatste zeven wedstrijden, niet in staat om RBC punten te ontfutselen. De oranje witten kwamen halverwege de eerste helft op voorsprong. Andrej Numanovic kopte een voorzet van Papito Puriël in het vijandelijke doel (zie foto). Daarvoor had Danny Mathijssen al een vrije trap op de paal geschoten.

In de tweede helft deed HSC '28 onverwachts iets terug en wist door een kopbal van Tobie Hopmans op gelijke hoogte te komen. Al vrij snel daarna stelde RBC orde op zaken. Redouan el Allaoui zette de Roosendalers op 1-2. Papito Puriël schoot daarna op aangeven van Lars de Voogd RBC naar 1-3. De ingevallen Laszlo Boomaars wist de stand naar 1-4 te koppen.

Zoals gezegd een uitstekend resultaat voor de ploeg van Martijn van Galen, die door nederlagen van ODIO en Grenswachters, de tweede plaats wist te bereiken. De achterstand op koploper Victoria '03 blijft vier punten. In de 2e periodestand blijft RBC aan kop en wordt op de voet gevolgd door datzelfde Victoria '03, wat evenveel punten heeft maar een slechter doelsaldo.

Martijn van Galen vond de overwinning terecht: 'We begonnen wat inspiratieloos aan de wedstrijd, maar kwamen verdiend op voorsprong. Na rust scoorde HSC een prima goal. Daarna schakelden we een tandje bij en wonnen we al met al heel terecht met 1-4. Helaas liet Victoria geen steekje vallen. Het gaat nog een hele uitdaging worden om hen in te halen. Het is een stabiele ploeg die weinig punten morst."

Volgende week sluit RBC de eerste seizoenshelft af met een thuiswedstrijd tegen SC Welberg. (Foto: Arthur Verbraak)

HSC '28 - RBC 1-4 (0-1)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Danny Verstijlen, Danny Mathijssen, Tim Egglij (Lars Boomaars); Gino Pieter, Lars de Voogd, Redouan el Allaoui (Skender Memisi); Papito Puriël, Andrej Numanovic (Andries Tolenaars), Kevin van Andel.

Scoreverloop: 0-1 Andrej Numanovic, 1-1 Tobie Hopmans, 1-2 Redouan el Allaoui, 1-3 Papito Puriël, 1-4 Laszlo Boomaars

Scheidsrechter: J.P.C. van den Bemt