RBC naar Harella

04-12-2015

 

 

ROOSENDAAL - Aanstaande zondag gaat RBC voor de twaalfde competitiewedstrijd naar Sportpark Harella, de thuisbasis van HSC '28.

HSC '28 staat met een achtste plaats keurig in de middenmoot van de 4e klasse B. De ploeg uit Heerle bewandelt dit seizoen eigenlijk de omgekeerde weg van RBC.  De roodzwarte brigade van trainer Johan Claassens begon namelijk uitstekend aan de competitie, maar de goede resultaten werden de laatste weken regelmatig afgewisseld met teleurstellende uitslagen. Vorige week werd verloren bij WVV '67.

RBC pakte de eerste vier wedstrijden slechts twee punten, maar wist daarna zeven wedstrijden achter elkaar te winnen. RBC's hoofdtrainer Martijn van Galen verwacht daardoor een gemotiveerde tegenstander: "Tegenstanders zullen door onze recente resultaten extra gemotiveerd zijn. Wij moeten zorgen dat we niet verrast worden en altijd blijven waken voor onderschatting van de tegenstanders en overschatting van onszelf. We zullen echt elke wedstrijd volle bak moeten geven om resultaat te halen." RBC heeft nog steeds een achterstand van vier punten op koploper Victoria '03, dat zondag thuis speelt tegen titelconcurrent Grenswachters.

In de voorbereiding troffen HSC '28 en RBC elkaar op het Dorpentoernooi in Nispen. RBC won toen met 0-1 door een goal van Kevin van Andel. Vorig seizoen wist RBC met 0-3 te winnen in Heerle. Mike Alderson (2x) en Remko van der Kruyssen waren toen de doelpuntenmakers.

De wedstrijd op Sportpark Harella staat onder leiding van scheidsrechter Van den Bemt. De aftrap is om 14.30 uur.