Nog drie belangrijke wedstrijden voor winterstop

27-11-2015

 

          

 

ROOSENDAAL - Na een vrij weekend staan er voor RBC tot aan de winterstop nog drie belangrijke wedstrijden op het programma. De oranje witten spelen achtereenvolgens tegen METO (thuis), HSC '28 (uit) en SC Welberg (thuis).

Die drie wedstrijden moet RBC gebruiken om de achterstand van 4 punten op koploper Victoria '03 proberen te verkleinen. De koploper speelt immers de komende drie weken tegen twee ploegen uit de top 4: SC Gastel (uit) en Grenswachters (thuis).

RBC begint de laatste wedstrijden voor de winterstop dus thuis tegen METO. De ploeg uit Hoogerheide heeft 5 punten minder dan RBC en wisselt dit seizoen goede en slechte wedstrijden met elkaar af. Zo won METO uit bij SC Gastel met 1-2, maar verloor het thuis met 1-2 van laagvlieger WVV '67. Vorig seizoen was RBC - METO de openingswedstrijd en eindigde toen voor RBC teleurstellend in 0-0.

Hoofdtrainer Martijn van Galen heeft zijn spelers het belang van de komende weken aangegeven: "De komende wedstrijden gaan de rest van ons seizoen bepalen. We hebben de eerste weken al te veel steken laten vallen." Zijn team is in ieder geval klaar voor de wedstrijd tegen METO: "De wedstrijd tegen SVC was een zware pot en de week rust heeft ons goed gedaan. Zo hebben we de kleine blessures mooi rust kunnen geven."

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Huijskens. De aftrap in het Herstaco Stadion is om 14.30 uur. Tickets voor de Zuid- en Oosttribune zijn voor € 3 verkrijgbaar aan de kassa. RBC SeizoenClubCard houders hebben gratis toegang.