Goede overwinning RBC U9

22-11-2015

ROOSENDAAL - RBC U9 boekte afgelopen zaterdag een goede overwinning op FC Bergen F1. De Bergse ploeg werd met 5-2 verslagen. Een verslag van Charel Habets.

Zaterdag morgen 7 uur. Ik kijk uit het raam en zie alleen regen. Om 8.15 kom ik bij het Herstaco stadion en de eerste boys zijn al in de kleedkamer net als Gommy, de trainer. De regen valt iets minder uit de hemel en je hoopt altijd, dat het helemaal verdwijnt…. Jammer dus.

Om 9 uur komen de boys met de tegenstander en scheidsrechter onder RBC house-muziek het veld op en gaan naar het midden. Daar wordt een minuut stilte gehouden voor het respect, dat de wereld heeft na de gebeurtenissen in Parijs. Iedereen is er en de trainer heeft de groep een pep-talk gegeven: Wij gaan SAMEN-WERKEN! De start ziet er dan als volgt uit: Shendell in doel, links achter Jort, rechts achter Daan en in het midden staat Anouar. Links voor Remco, rechts Damian en de spits bij aanvang is Johan. Afspraak is 5 minuten wissel en daarvoor staan klaar: Luque, Floris en Samir.

In het begin is het zoeken naar de vorm. Balcontrole kan altijd beter, maar vandaag zijn de boys bij de les. De tegenstander, wisten wij nog van de uitwedstrijd,  heeft 2 sterke voorhoede spelers, die toch extra in de gaten gehouden moesten worden. In de 14de minuut geeft Johan dan een assist op Luque, die behendig de 1-0 maakt met een mooi schot in de linker hoek. In de 18de minuut verovert Floris de bal op het middenveld en soleert naar de 2-0. Shendell heeft nog een goede redding en ook de doelpaal voorkomt een tegengoal. Dit is nog niet genoeg voor de boys en na een assist van Anouar op Luque rondt hij af en staat het 3-0 bij de rust. (En dan zou je op zo´n moment wel weer 50 jaar terug in de tijd willen gaan: toen stond er warme thee klaar waar je je handen aan kon warmen! Nu is er siroop voor die jongens.)

De 2de helft begint en de regen is natte sneeuw geworden. Erg koud dus. FC Bergen komt vol strijdlust uit de kleedkamer. Al in de 24ste minuut wordt het 3-1. In de 28ste minuut krijgen de boys toch weer meer vat op het spel en na een solo van Floris geeft hij een assist op Damian, die dan de 4-1 scoort. Voetbal is een team sport. Je doet het met z´n allen. Maar de goals zijn momenten, die bepalend zijn voor het eindresultaat. Daarom zijn de andere spelers misschien belangrijker dan de speler, die scoort. Dus respect voor al deze jongens, tegenstander en scheidsrechter op het veld. Na deze goal merk je, dat het zwaar is met  de weersomstandigheden. Er komen nu al snel enkele blessure gevallen. Gelukkig, dat de vaste verzorger, Henri, van RBC er ook bij is. Hij helpt de jongens weer op de been. Na een ingooi, die gemist wordt door de verdediging komt FC Bergen dan toch op 4-2 in de 28ste minuut. Maar na een mooie aanval van de boys wordt na een assist van Daan op Damian, nog uit een onmogelijke hoek gescoord. En wordt de eindstand 5-2 voor RBC U9. Proficiat boys. Vanwege het veel te koude weer worden de penalty’s niet genomen.