RBC zet inhaalrace voort

13-11-2015

 

         

 

ROOSENDAAL - Zondag staat RBC tegenover SVC en zullen de oranje witten de inhaalrace op Grenswachters verder voortzetten. Daarvoor keert RBC terug naar het terrein waar op 15 april 2013 de titel in de 5e klasse werd gepakt.

Op die zonnige aprilmiddag kopte Ivo Vergouwen uit een vrije trap van Redouan el Allaoui de enige goal tegen de touwen, waarna het feest kon losbarsten. Van het kampioenselftal van destijds is de man van de vrije trap de enige speler die nu nog deel uitmaakt van de huidige selectie. Daar waar RBC elk seizoen streefde naar versterking van de selectie, bleef El Allaoui fier overeind. Ook bij de huidige hoofdtrainer Martijn van Galen is hij een vaste waarde.

SVC verloor afgelopen zondag de derby bij Victoria '03 met 2-0, maar wist het de nummer 2 overigens bijzonder lastig te maken. Victoria '03 moest tot het uiterste gaan om de drie punten in Oudenbosch te houden. Daarom zet Van Galen zijn team dan ook weer op scherp: "Ik blijf er op hameren dat we iedere wedstrijd onszelf moeten blijven focussen, van onze eigen kracht uit moeten gaan en zeker de tegenstander niet onderschatten. Dus ook SVC niet."

In vergelijking met vorige week ontbreken bij RBC Danny Verstijlen (in het buitenland) en Laszlo Boomaars (blessure). Daarentegen is Andrej Numanovic weer wedstrijdfit.

RBC staat nog steeds op de zesde plaats en heeft 5 punten achterstand op koploper Grenswachters. Van de ploegen uit de top 5 spelen Victoria '03 en Noordhoek tegen elkaar. Grenswachters gaat op bezoek bij BVV '63.

De aftrap in Standdaarbuiten is om 14.30 uur. Scheidsrechter is de heer Van Engelen.