Goede start 2e periode

08-11-2015

ROOSENDAAL - RBC is de 2e periode gestart met datgene waarmee de 1e periode werd afgesloten: winnen. BVV '63 werd in het Herstaco Stadion met 6-0 verslagen.

De start van RBC was weer uitstekend. Al na 45 seconden tikte Kevin van Andel een voorzet van Papito Puriël achter de Bergse doelman Ibrahim Eljilali. Door de snelle voorsprong leek het of RBC in slaap werd gesust. "We kwamen vroeg op voorsprong. Vervolgens gingen we slordig spelen en misten we een aantal kansen. Maar de tegenstander probeerde te voetballen en daardoor kregen we ruimte voorin," aldus hoofdtrainer Martijn van Galen. Door die ruimte wist Kevin van Andel nog voor rust de voorsprong te verdubbelen. Wederom was de assist van Papito Puriël: 2-0. Net voor het rustsignaal belandde een vrije trap van Tim Egglij nog op de lat en ging een schot van Redouan el Allaoui maar rakelings voorlangs.

Na een kwartier in de 2e helft bracht Papito Puriël de stand op 3-0. Vijf minuten later rondde Redouan el Allaoui een schitterende solo actie vanaf links af: 4-0. Na deze goal wierp BVV '63 de handdoek in de ring en wist Kevin van Andel nog twee maal het net te vinden. De Bergse ploeg raakte wat geïrriteerd door de grote achterstand, wat uiteindelijk resulteerde in een rode kaart voor Ilme Fethi wegens natrappen naar Gino Pieter. Uiteindelijk werd 6-0 de eindstand. Martijn van Galen was tevreden over het resultaat: "In de tweede helft liepen we toch nog uit en had het nog meer kunnen worden. Belangrijk is ook dat we relatief ongeschonden uit de strijd zijn gekomen."

Kevin van Andel scoorde vandaag vier goals. Ook hij was tevreden over het verloop van de wedstrijd: "We begonnen heel goed, alleen zakten we vervolgens snel in. Gelukkig maakten we net voor rust nog de 2-0. Na rust was BVV '63 geen partij meer. We lieten zien waar we de laatste weken sterk in zijn, de score snel opvoeren. Het bleef bij 6-0, maar als we het slimmer hadden uitgespeeld, had de score nog hoger kunnen oplopen. We hebben nu een reeks van vijf goede wedstrijden afgeleverd en hopelijk gaan we daarmee verder." Door zijn vier doelpunten passeerde hij Faris Ouaddaf van Victoria '03 en staat nu bovenaan de topscorers ranglijst. "Dit had ik niet verwacht, zeker ook omdat het mijn eerste jaar is bij RBC. Maar het geeft een goed gevoel en een extra boost," aldus de aanvaller.

Van de ploegen uit de top 5 ging alleen SC Gastel in de fout. Zij verloren met 1-2 van METO. Desondanks blijft RBC zesde op de ranglijst. De achterstand op koploper Grenswachters is nog steeds 5 punten. Volgende week speelt RBC in Standdaarbuiten tegen SVC.

RBC - BVV '63 6-0 (2-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Danny Verstijlen, Danny Mathijssen (Andreas Dalampekis), Laszlo Boomaars (Andries Tolenaars); Gino Pieter, Tim Egglij, Lars de Voogd; Papito Puriël, Kevin van Andel, Redouan el Allaoui

Scoreverloop: 1' Kevin van Andel 1-0, 36' Kevin van Andel 2-0, 50' Papito Puriël 3-0, 56' Redouan el Allaoui 4-0, 69' Kevin van Andel 5-0, 72' Kevin van Andel 6-0

Scheidsrechter: C.G.J.M. van der Heijden