Stralende voetbaltalenten instuif RBC daverend succes

27-10-2015

 

ROOSENDAAL - Gisteren werd de vierde editie van de voetbaltalenteninstuif van RBC gehouden in het Herstaco Stadion. Evenals vorig jaar was de opkomst zeer goed te noemen. We mochten bijna 100 spelertjes verwelkomen. De weersomstandigheden waren ook dit jaar zeer gunstig om deze dag mede tot een succes te maken. Onder een strakblauwe lucht en met volop zonneschijn werden de kinderen enthousiast getraind door de RBC trainers. Ook scouts van Feyenoord, PSV en NAC Breda bekeken de diverse trainingsactiviteiten.

In de ochtend mochten de keepers hun talenten laten zien aan de keeperstrainers. De keepers deden fantastisch hun best om op te vallen en dat is ze goed gelukt. 's Middags was het de beurt aan de andere deelnemers. Na de controle van de gegevens, gingen de spelers naar de kleedkamer, waar ze in groepjes werden ingedeeld. Intussen stonden de ouders op het veld paraat met hun mobieltjes om opnames te maken van de opkomst van de spelers vanuit de spelersgang. Hierna werden de ouders bijgepraat over de opleiding van RBC door het hoofd van de RBC voetbalopleiding  Rob Hellendoorn.

In drie - naar leeftijd ingedeelde - sessies werden de kinderen getraind in partijspel, duel 1 tegen 1 en pass–trapvormen. RBC-mascotte Boy Buffel zorgde voor de mentale ondersteuning tijdens de oefeningen.                                     

Het eindresultaat van deze dag is in ieder geval dat er veel kinderen plezier gehad hebben en beter hebben leren voetballen. Remco Heerkens van de Feyenoord Academy was erg onder de indruk van de organisatie en entourage. In de komende maanden zullen een aantal spelers uitgenodigd worden voor een vervolgactiviteit. De huidige vereniging van die spelers zal hierover worden ingelicht. Uiteindelijk hoopt RBC die spelers op te kunnen nemen in de selecties voor het nieuwe seizoen. 

Alle deelnemers, scouts, trainers, coördinatoren, kantinepersoneel, mensen van de ouderraad en zes spelers van U17 en U19 (in het kader van hun maatschappelijke stage) worden bedankt voor hun aandeel op deze dag.