RBC kan niet stunten tegen DOSKO

24-10-2015

ROOSENDAAL - RBC ging voor een stunt tegen Hoofdklasser DOSKO, maar die bleef uit. DOSKO won met 1-4 en gaat door naar de 3e ronde van de KNVB-beker.

Het was inmiddels 58 jaar geleden dat RBC en DOSKO voor het laatst tegen elkaar hadden gespeeld. RBC pakte toen, in 1957, de titel in de 2e Divisie B. Anno 2015 speelt DOSKO vier klassen hoger dan de oranje witten en daarom waren de Bergenaren vanavond uiteraard favoriet.

En die favorietenrol pakte DOSKO onmiddellijk op, want reeds in de 10e minuut kopte Sam van de Kreeke een vrije trap achter Thierry Aarts. Maar RBC liet zich echter niet naar de slachtbank leiden en vocht zich terug in de wedstrijd. Dat leidde na een kwartier tot de gelijkmaker. Kevin van Andel profiteerde van een communicatiefout in de DOSKO-defensie en zette RBC op 1-1. Twee minuten later leek Kevin van Andel RBC op een 2-1 voorsprong te zetten, maar zijn schot ging net voorlangs. Even later was het echter DOSKO dat de voorsprong pakte. Wesley van Zundert schoot via de onderkant van de lat binnen: 1-2. Vijf minuten later was diezelfde Van Zundert wederom succesvol. Uit een corner zette hij DOSKO op 1-3. RBC leek pal voor rust nog iets terug te doen, maar het schot van Kevin van Andel trof geen doel.

In de tweede helft bracht DOSKO het klasseverschil beter tot uiting. De Bergenaren hadden veelvuldig balbezit en gaven RBC geen gelegenheid meer om zich weer in de wedstrijd te spelen. Verder dan een schot van Gino Pieter dat rakelings naast ging, kwam RBC niet meer. Ondanks het veldoverwicht wist DOSKO pas drie minuten voor het eindsignaal uit te lopen naar 1-4. Voormalig RBC-jeugdspeler Joep Brosky tikte een corner binnen. Daarvoor werd er nog een goal van Nikai Derwort afgekeurd omdat een medespeler hinderlijk buitenspel stond.

RBC's hoofdtrainer Martijn van Galen was ondanks de nederlaag niet ontevreden: "De spelers hadden vooraf echt uitgekeken naar deze wedstrijd. Tegen een Hoofdklasser wil je natuurlijk laten zien wat je kunt. Ik vond dat we in de eerste helft goed hebben meegespeeld. Toen de 1-3 viel, wist ik dat het lastig zou gaan worden om DOSKO te verslaan. In de tweede helft liet DOSKO zien dat het vier klassen hoger speelt. Toch was het jammer dat het dan alsnog 1-4 wordt. Maar de jongens zijn in ieder geval niet geknakt en pakken deze week met vol vertrouwen de competitie weer op."

Voor RBC gaat de competitie volgende week verder met een uitwedstrijd tegen Zeeland Sport. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - DOSKO 1-4 (1-3)

Opstelling RBC: Thierry Aarts, Laszlo Boomaars, Danny Verstijlen, Tim Egglij (Marcello van Daalhuizen), Danny Mathijssen (Redouan el Allaoui), Lars de Voogd, Gino Pieter, Mike Schalk, Andries Tolenaars, Andrej Numanovic (Andreas Dalampekis), Kevin van Andel

Scoreverloop: 10' Sam van de Kreeke 0-1, 24' Kevin van Andel 1-1, 30' Wesley van Zundert 1-2, 37' Wesley van Zundert 1-3, 87' Joep Brosky 1-4

Scheidsrechter: M.J. Nagtegaal