Oud RBC-speler Jan van de Water overleden

10-10-2015

 

DORDRECHT - Afgelopen woensdag is op 84-jarige leeftijd oud RBC-speler Jan van de Water overleden.

Jan van de Water maakte deel uit van het elftal dat in 1957 de titel pakte in de 2e divisie B en speelde in het centrum van de verdediging. Dordtenaar Van de Water was afkomstig van Fluks en werd 'ontdekt' door Kees Vermunt. Beide spelers zaten bij elkaar op de kazerne in militaire dienst en speelden daar regelmatig samen een partijtje met het kampelftal. Vermunt vond Van de Water een uitstekende speler en lichtte toenmalig voorzitter Jan van Gorp in. Die haalde Van de Water over naar Roosendaal te komen en promoveerde vervolgens met RBC naar de 1e divisie.

De afscheidsdienst voor Jan van de Water is aanstaande dinsdag 13 oktober om 15.30 uur in de Thuredrith aula, in het midden van de Essenhof, Nassauweg 200, 3314 JR  Dordrecht. Aansluitend is er gelegenheid tot condoleren.

Links een uitvergroting van de in het Emile van Loonpark gemaakte foto van het kampioenselftal dat in 1957 promoveerde naar de 1e Divisie. Jan van de Water zit gehurkt naast penningmeester Van Oorschot (links) en Theo Laseroms (rechts).