Eerste overwinning RBC

04-10-2015

ROOSENDAAL - RBC heeft vandaag zijn eerste overwinning geboekt. In het Herstaco Stadion waren de oranje witten NSV met 3-0 de baas.

De beginfase van de wedstrijd verliep voor RBC bijzonder ongelukkig. Eerst moest Remko van der Kruyssen het veld verlaten met een arm uit de kom. Zijn vervanger Deion Goveia raakte bij zijn eerste balcontact eveneens geblesseerd (knie) en moest ook van het veld. Ondanks die tegenvallers rechtte RBC de rug en kwam op een verdiende 1-0 voorsprong door Kevin van Andel. Zijn afstandsschot was onhoudbaar voor NSV-doelman Gerwin Bakx. Diezelfde Van Andel leek nog voor rust de voorsprong te verdubbelen, maar zijn bal belandde op de paal.

Van Andel was na ongeveer tien minuten in de tweede helft wel voor de tweede keer succesvol. Na een solo actie vanaf links verschalkte hij de NSV-keeper wederom: 2-0. Vier minuten later gaf Papito Puriël (zie foto) NSV de genadeslag. Vanaf de rechterkant voltrok hij het vonnis: 3-0. In het restant van de wedstrijd kreeg Van Andel nog een goede gelegenheid om de voorsprong nog verder uit te bouwen, maar slaagde daar deze keer niet in. "We zijn blij met deze overwinning," aldus hoofdtrainer Martijn van Galen. "We hebben goed gevoetbald en naar mijn mening terecht gewonnen."

Ook Kevin van Andel, die vandaag twee keer trefzeker was, was tevreden over het resultaat: "Vandaag werd er voor elk duel geknokt. En onze verdediging stond als een muur. Het is jammer dat sommige jongens er op het laatst doorheen zaten, anders had de uitslag nog hoger kunnen oplopen. Ik ben wel blij dat we eindelijk de drie punten hebben gepakt en hopelijk is dit de eerste stap naar boven. Maar we zullen ons elke week opnieuw moeten bewijzen." (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - NSV 3-0 (1-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Andries Tolenaars (Marcello van Daalhuizen), Danny Verstijlen, Danny Mathijssen, Laszlo Boomaars; Lars de Voogd, Tim Egglij, Gino Pieter; Papito Puriël, Remko van der Kruyssen (Deion Goveia / Mike Schalk), Kevin van Andel.

Scoreverloop: 26' Kevin van Andel 1-0, 54' Kevin van Andel 2-0, 58' Papito Puriël 3-0.

Scheidsrechter: M. Bennacer