Teleurstellend verlies

13-09-2015

(Foto: Arthur Verbraak)

ROOSENDAAL - RBC kreeg gisteravond een teleurstellend verlies te incasseren. Voor bijna 400 toeschouwers leden de oranje witten een 0-2 nederlaag tegen Grenswachters.

RBC begon niet goed aan de wedstrijd en gaf Grenswachters regelmatig de gelegenheid om gevaar te stichten voor het Roosendaalse doel. In de eerste helft lukte het de ploeg uit Putte om daaruit twee keer tot scoren te komen. Een vrije trap van Mark Leenaerts werd niet goed door RBC-doelman Thierry Aarts beoordeeld en een schot van de Braziliaan Matheus Rodriques Vascencellos zorgde zelfs voor 0-2. RBC kon daartegenover slechts twee doelpogingen van Tim Egglij en Danny Verstijlen tegenover zetten.

De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld te zien. RBC bleef volharden in slecht veldspel, creëerde weinig uitgespeelde mogelijkheden en was bovendien onmachtig in de afwerking daarvan. Doelman Aarts behoedde RBC zelfs voor een grotere nederlaag. Hoofdtrainer Martijn van Galen was teleurgesteld in het spel van zijn ploeg: "Als bij de eerste thuiswedstrijd 400 man op de tribunes zitten, moet je er voor gaan. Maar het liep totaal niet. Afspraken werden niet nagekomen en ik miste beleving. Het kan een keer dat het voetballend niet loopt, maar geef dan wel 100%. De spelers moeten zich realiseren dat de supporters een winnend RBC willen zien."

Volgende week speelt RBC de derde competitiewedstrijd. De ploeg gaat dan op bezoek bij Noordhoek.

RBC - Grenswachters 0-2 (0-2)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; MikeSchalk (Remko van der Kruyssen), Danny Mathijssen, Danny Verstijlen, Laszlo Boomaars; Lard de Voogd, Tim Egglij, Skender Memisi (Kevin van Andel); Andries Tolenaars, Andrej Numanovic en Redouan el Allaoui

Scoreverloop: 19' Mark Leenaerts 0-1 (vrije trap), 38' Matheus Rodriques Vascencellos 0-2

Scheidsrechter: A.J.J. de Vaan