Stadionlampen gaan weer aan

10-09-2015

 

 

ROOSENDAAL - De stadionlampen van het Herstaco Stadion gaan weer aan. RBC speelt namelijk zaterdagavond de eerste competitiewedstrijd in eigen huis. Tegenstander is dan Grenswachters uit Putte.

Grenswachters begon de competitie met een verrassende 2-0 overwinning op kampioenskandidaat SC Gastel. En vorig seizoen ging Grenswachters tegen RBC ook al met een 0-2 overwinning terug naar Putte. "Grenswachters heeft zondag en vorig seizoen laten zien dat er rekening met ze gehouden dient te worden," aldus hoofdtrainer Martijn van Galen. "Een 2-0 overwinning op Gastel is gewoon goed, ook al lees ik in verslagen dat Gastel het meeste balbezit had. Waarschijnlijk moeten ook wij tegen hen het spel maken, maar ze hebben snelheid voorin en dat is gevaarlijk. Daarnaast heeft ook hun keeper een puike wedstrijd gekeept."

RBC ging zondag op bezoek bij de andere titelconcurrent Victoria '03 en vertrok met een 1-1 gelijkspel uit Oudenbosch. "Ik was best tevreden over de wedstrijd tegen Victoria, maar ik hoop wel dat de spelers realiseren dat het beter kan en moet," vervolgt Van Galen.

Uiteraard gaan de oranje witten proberen om de eerste thuiswedstrijd in winst om te zetten. Spelers en technische staf hopen zaterdag op een grote opkomst van het publiek. Van Galen: "Als het goed is keren Danny Mathijssen en Kevin van Andel terug in de wedstrijdselectie. Ook Marcello van Daalhuizen gaat goed vooruit en lijkt fit te geraken. We zullen zaterdag alles op alles moeten zetten om een goed resultaat te behalen. Met de steun van onze trouwe aanhang gaan we er voor."

De toeschouwers hebben overigens tijdens de rust van de wedstrijd de gelegenheid om kennis te maken met de teams van de RBC voetbalopleiding. Zij zullen dan namelijk gepresenteerd gaan worden aan het publiek. Naast het supporterscafé zal ook het verkooppunt onder de Zuidtribune geopend zijn. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een gezellig avondje RBC !

De aftrap in het Herstaco Stadion is om 19.30 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Michielsen. Tickets voor de Zuid- en Oosttribune zijn verkrijgbaar bij de kassa van het Herstaco Stadion en kosten € 3. SeizoenClubCard houders hebben vrije toegang.