Probleemloos naar 2e ronde

30-08-2015

WOUWSE PLANTAGE - RBC heeft zich vandaag moeiteloos geplaatst voor de 2e ronde van de KNVB-beker in het district Zuid 1. Na twee overwinningen op Vrederust en Schijf volstond een gelijkspel tegen Rimboe. De oranje witten zegevierden echter met 0-7 bij de 5e klasser.

De van vakantie teruggekeerde Papito Puriël gaf meteen zijn visitekaartje af en zette RBC na tien minuten op een 0-1 voorsprong. Diezelfde Puriël moest 20 minuten later het veld geblesseerd verlaten, nadat er een overtreding op hem was gemaakt binnen het zestienmeter gebied. De eveneens teruggekeerde vakantieganger Remko van der Kruyssen benutte de door scheidsrechter Ramcharan toegekende strafschop feilloos: 0-2. Twee minuten later mocht Van der Kruyssen opnieuw aanleggen vanaf elf meter: 0-3.

Ook in de tweede helft was RBC heer en meester en liepen de oranje witten gestaag uit naar 0-7 door goals van Andries Tolenaars (2x), Skender Memisi en Danny Verstijlen.

Hoofdtrainer Martijn van Galen vond het vooral belangrijk dat de spelers, die van vakantie teruggekeerd waren en de door de Belgische voetbalbond vrijgegeven Andreas Dalampekis, spelminuten hadden gemaakt. "Jammer dat Papito Puriël al voor rust geblesseerd er uit moest, want hij is een speler met specifieke kwaliteiten. Verder heb ik vandaag veel goede dingen gezien, maar ook verbeterpunten. Daar gaan we deze week mee aan de slag."

De wedstrijden voor de 2e ronde van de KNVB-beker worden gespeeld in het weekend van 24 en 25 oktober. (FOTO: Arthur Verbraak)

Rimboe - RBC 0-7 (0-3)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Danny Verstijlen, Laszlo Boomaars; Lars de Voogd, Tim Egglij (Remko van der Kruyssen), Skender Memisi, Andries Tolenaars; Papito Puriël (Andreas Dalampekis), Andrej Numanovic (Sebastian Verhulst) en Redouan el Allaoui.

Scoreverloop: 0-1 Papito Puriël, 0-2 Remko van der Kruyssen, 0-3 Remko van der Kruyssen, 0-4 Andries Tolenaars, 0-5 Skender Memisi, 0-6 Andries Tolenaars, 0-7 Danny Verstijlen.

Scheidsrechter: Ramcharan.