RBC start met overwinning

23-08-2015

ROOSENDAAL - RBC is het bekertoernooi gisteren gestart met een overwinning. In de eerste poulewedstrijd werd Vrederust met 5-2 verslagen.

RBC begon flitsend aan het duel tegen de Halsterse zaterdag 4e klasser. In de 3e minuut kopte Andrej Numanovic de bal tegendraads achter de Vrederust-keeper en zette RBC daarmee op een 1-0 voorsprong. Een kwartier later strafte Kevin van Andel een fout van de Vrederust-keeper af en zette RBC op 2-0. Vrederust leek overlopen te gaan worden, maar Numanovic (2x) en Memisi zagen hun doelpogingen stranden. Bij de eerste de beste tegenaanval in de 36e (!) minuut wist Yannick Broeren de aansluitingstreffer voor Vrederust te produceren. 2-1 was ook de ruststand.

In de tweede helft begon RBC opnieuw met het creëren van voldoende kansen om de voorsprong uit te breiden. Twee ballen op de lat, een afgekeurde goal en een gemiste kopbal van de ingevallen Giovanni Verduijn voorkwamen de 3-1. Dat werd het uiteindelijk in de 62e minuut alsnog door Lars de Voogd. Vijf minuten later mocht Ricardo Bandel toch weer de achterstand verkleinen voor Vrederust: 3-2. Daarna zakte het spelniveau van de oranje witten en leek de wedstrijd in 3-2 te gaan eindigen. In de laatste vijf minuten wisten Skender Memisi en Andries Tolenaars tòch nog het net te vinden en brachten daarmee de eindstand op 5-2.

Ondanks de overwinning was hoofdtrainer Martijn van Galen niet tevreden: "We hebben het onszelf onnodig lastig gemaakt. Als we de kansen beter hadden benut, hadden we het onszelf zoveel makkelijker kunnen maken." Schijf won namelijk vanmiddag haar wedstrijd tegen Rimboe met 8-1, waardoor RBC op doelsaldo op de tweede plaats staat in groep 2 37. Dinsdagavond ontmoeten beide ploegen elkaar op Sportpark de Zoek in Schijf. (FOTO: Arthur Verbraak)

RBC - Vrederust 5-2 (2-1)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Gino Pieter, Danny Verstijlen, Danny Mathijssen (Mike Schalk), Lars Boomaars; Lars de Voogd, Tim Egglij (Jovanni van Nijnatten), Skender Memisi; Andries Tolenaars, Andrej Numanovic (Giovanni Verduijn), Kevin van Andel.

Scoreverloop:  3. Andrej Numanovic 1-0; 18. Kevin van Andel 2-0; 36. Yannick Broeren 2-1; 62. Lars de Voogd 3-1; 86. Skender Memisi 4-2; 88. Andries Tolenaars 5-2.

Scheidsrechter: Heule