Andries Tolenaars naar RBC

13-06-2015

 

Roosendaal, 13 juni 2015. Volgend seizoen speelt Andries Tolenaars bij RBC. Voor de nieuwe hoofdtrainer Martijn van Galen is Tolenaars de achtste versterking voor zijn selectie van volgend seizoen.

De 20-jarige Tolenaars speelt momenteel bij 4e klasser WDS '19. Saillant detail is dat Tolenaars morgen met WDS '19 in de nacompetitie de laatste finalewedstrijd speelt tegen TVC Breda, de huidige ploeg van Van Galen en zijn drie toekomstige teamgenoten Tim Egglij, Danny Verstijlen en Papito Puriël. Bij winst of een gelijkspel promoveert WDS '19 naar de 3e klasse. Als dat laatste daadwerkelijk gebeurd, komt Tolenaars toch naar Roosendaal: "Ik speel al bijna mijn hele leven bij WDS en ben op zoek naar een nieuwe uitdaging. In de jeugd heb ik ooit de overstap gemaakt naar Internos en je merkt gewoon dat een nieuwe omgeving je beter laat presteren."

Tolenaars speelde bij Internos in de B1 en A1, waarna hij in 2012 terugkeerde naar WDS '19 en onder trainer Martijn van Wanrooij zijn debuut maakte in het eerste elftal. In die drie jaar speelde Tolenaars regelmatig tegen RBC. Zo scoorde hij op 10 november 2013 de openingsgoal voor WDS '19 in de wedstrijd tegen de oranje witten, die door de 'Oude Dame van Breda' met 4-3 werd gewonnen.

Van Galen is tevreden met de komst van Tolenaars: "Andries is een multifunctionele speler die in alle linies uit de voeten kan. Het is een jonge speler met potentie en hij wil de uitdaging aangaan om met RBC de weg naar boven te nemen."